Kies op maat

Inloggen Menu

Leraar Wiskunde (module basisvak)

Ingewikkelde formules, de stelling van Pythagoras, statistiek; daar word je blij van en je vindt het leuk om alles op wiskundegebied duidelijk en eenvoudig uit te leggen aan anderen. Bij nieuwsberichten met getallen denk je regelmatig, kan dit wel kloppen?
Dan is deze minor voor jou. Je gaat aan de slag met je eigen wiskundekennis-en vaardigheden op het gebied van algebra, meetkunde, discrete wiskunde en statistiek en leert daarnaast waar regeltjes in de wiskunde vandaan komen, zodat je deze ook zelf af kunt leiden en aan anderen uit kunt leggen.

Inhoud van de minor

Deze minor bestaat uit acht onderdelen;
 

  • logica en bewijstechnieken 
  • algebraïsche vaardigheden en functiebegrip
  • meetkunde aanschouwelijk en goniometrie 
  • getaltheorie en complexe getallen
  • differentiaal-en integraalrekening 
  • beschrijvende statistiek, combinatoriek en kansrekening


De eerste zeven onderdelen worden afgerond met een schriftelijk tentamen, het laatste onderdeel met een opdracht.

Opzet van de minor

Bij deze minor schuif je aan bij het onderwijs van de tweedegraads lerarenopleiding wiskunde. Je volgt alle wiskundevakken van de propedeuse. Je kunt kiezen om aan te sluiten bij het deeltijd-onderwijs in Groningen of Leeuwarden, dan heb je één onderwijsdag per week. Je kunt ook kiezen om aan te sluiten bij het voltijd-onderwijs in Leeuwarden, dan heb je twee of drie onderwijsdagen per week. De minor start in september en loopt door tot juni.

Leerdoelen

Doelgroep

Overweeg je om na je huidige studie nog een tweede graadsbevoegdheid Wiskunde te halen? Dan heb je met deze minor al de helft van de wiskundevakken van deze studie gevolgd en kun je hier een vrijstelling voor krijgen. Je kunt dan versneld door de opleiding heen. 

Of ben je bezig met het behalen van je pabo-diploma en ligt je interesse bij rekenen en wiskunde? Dan kun je met deze minor je leerlingen in groep acht nog beter voorbereiden op wiskunde in het VO. 

Voor deze minor moet je één van de volgende diploma’s hebben: Havo met profiel NT, NG+wiB, EM+wiB of CM+wiB Vwo met profiel NT, NG, EM of CM+wiA of wiB

Toetsing

Toetsing

Zeven van de acht onderdelen van deze minor worden afgesloten met een schriftelijk tentamen, het achtste onderdeel wordt afgesloten met een opdracht.

Aanvullende informatie

Bijzonderheden

Deze minor loopt door het hele jaar en kan gevolgd worden door aan te schuiven bij: 

  • het deeltijd-onderwijs in Groningen, de lesdag is dinsdag, de lessen zijn in de middag en de avond 
  • het deeltijd-onderwijs in Leeuwarden, de lesdag is donderdag, de lessen zijn in de middag en de avond 
  • het voltijd-onderwijs in Leeuwarden, de lessen zijn overdag en verspreid over de hele week