Kies op maat

Inloggen Menu

Advanced Practice Medische Beeldvorming 2: CT/MRI/NG

Bij de minor Medische Beeldvorming 2 staan vier ziektebeelden centraal: coloncarcinoom, vasculaire hersenafwijkingen, neuro-endocrine tumoren (NET) en vasculaire coronair afwijkingen. Ieder ziektebeeld wordt uitgewerkt zodat duidelijk is welke rol de beeldvorming heeft bij elk ziektebeeld. De vakgebieden CT, MR, NG, EBP en MV staan centraal.

Leerdoelen

  • De student kan veel gebruikte medische en statistische terminologie in eigen woorden beschrijven.
  • De student kan de medische werkwijze toelichten.
  • De student heeft kennis over het ziektebeelden coloncarcinoom, vasculaire cerebrale afwijkingen, NET en vasculaire coronair afwijkingen.

Met betrekking tot elk ziektebeeld zijn specifieke leerdoelen over het diagnosetraject, anatomie, fysiologie en pathologie en eventuele behandelmogelijkheden. Tevens worden sensitiviteit en specificiteit onderbouwd met (inter-)nationale literatuur.

Ingangseisen

Voor deze minor is deelname aan de Medische Beeldvorming 1 verplicht.

Literatuur

Voor deze minor wordt geen extra literatuur aangeschaft. Boeken gebruikt in de eerste fase van de studie worden gebruikt en aangevuld met literatuur te vinden op de digitale leeromgeving. Daarbij wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van artikelen van PubMed en richtlijnen database.

Rooster

  • Medische Beeldvorming 2 wordt aangeboden in een mix van zelfstudie, fysieke bijeenkomsten, online onderwijs en zelfstudie. Vanwege het feit dat verschillende begeleide lessen door gastdocenten worden verzorgd, kan niet op voorhand worden aangegeven op welke dagen de lessen zullen plaatsvinden.
  • De begeleide lessen vinden plaats op de locatie Haarlem.
  • De studiebelasting bedraagt 40 uur per week

Toetsing

Dit keuzeprogramma kent 3 toetsonderdelen:

Kritische analyses

Het maken van een kritische analyse van publicaties met betrekking tot medische beeldvormende onderzoekstechnieken (deze zijn gegeven). Ondersteuning door een docent bij dit onderdeel is gelijk voor alle groepen, echter afhankelijk van de vragen van de subgroepen aan de betreffende docent. Ziektebeeld 1+3 worden door de docent beoordeeld. Ziektebeeld 2 door peerreview.

Creatief verslag

Van alle ziektebeelden wordt een creatief verslag gemaakt met de groep. Op een creatieve manier wordt het ziektebeeld uitgewerkt en alle mogelijke onderzoeken, en in geval van NG ook behandelingen, worden hierin opgenomen. De leerdoelen kunnen hierbij als leidraad gebruikt worden. In een introductie college zal uitleg gegeven worden over de ICT hulpmiddelen die je bijvoorbeeld kunt gebruiken. De eerste 3 verslagen zullen beoordeeld worden door de CT, NG, MR en MV docenten. Het laatste verslag wordt door middel van peerfeedback beoordeeld.

Poster presentatie

Het laatste ziektebeeld wordt afgerond met een poster presentatie in groepsverband. Ook de posterpresentatie is een vorm waarbij het samenvatten en de kritische analyse een essentiële rol vervullen. In de beoordeling van de poster worden zowel EBP als BMH getoetst. Zowel de inhoud van de presentatie gemaakt door de groep, als de individuele bijdrage wordt beoordeeld.