Kies op maat

Inloggen Menu

Studio You

Studio YOU: Van droom naar werkelijkheid.  

Studio YOU is een minor waar je een half jaar aan de slag gaat met JOUW eigen project. Je gaat doen wat je eerder niet aandurfde. 

Je bepaalt zelf de inhoud, ervaren coaches en docenten vanuit verschillende achtergronden inspireren en pushen je om verder te gaan waar het lastig wordt. Na een half jaar presenteer je je eindwerk en je leerproces. Denk aan het realiseren van dromen zoals: een album opnemen, met een oplossing bijdragen aan een maatschappelijk probleem zoals eenzaamheid, een video- of podcastserie maken, je bedrijf naar een hoger niveau brengen... Wat je droom ook is, in deze minor ga je proberen deze tot werkelijkheid te maken.

Leerdoelen

Wat ga je leren?

Door zelf de regie te hebben ga je veel leren over jezelf. Het project zal een spiegel zijn waarin je je krachten en valkuilen gaat tegenkomen. Na de minor weet je beter wat je wilt doen na je studie en hoe je jouw dromen kan omzetten in daden. Ook durf je meer risico te nemen, je kan omgaan met weerstand en effectiever samenwerken met anderen.

Leerdoelen:  

  • Je gaat in deze minor leren een eigen project vorm te geven en uit te voeren 
  • Zelf relevante stakeholders en hulpbronnen te betrekken 
  • Kwaliteit leren herkennen en beoordelen 
  • Je eigen krachten en valkuilen herkennen door persoonlijk leiderschap te nemen.  
  • Je kan reflecteren op eigen handelen en jezelf bijsturen

Ingangseisen

Toelating: 

De minor is voor iedere HBO student toegankelijk. Het is iets voor jou wanneer je open en ondernemend bent én verantwoordelijkheid durft te nemen. Doe het niet als je precies van docenten wilt horen wat je moet doen 😉.

Rooster

Tijdens de minor ben je eigenaar van je eigen project. De eerste twee weken komen we intensief bij elkaar. Je maakt kennis met de andere deelnemers en je volgt een aantal workshops. Deze helpen je om stap voor stap jouw scope scherp te krijgen en om tot een concreet plan van aanpak te komen. Wie is jouw doelgroep, wie kunnen je helpen en wat heb je zelf allemaal al in huis? Inspirerende gastsprekers komen hun verhaal over het proces van de totstandkoming van hun project vertellen en wat je daarbij onderweg zoal tegen kunt komen. Daarna start de uitvoering, niets staat je meer in de weg. Je zal risico's moeten nemen en door moeten zetten. Stilzitten is geen optie. In deze fase heb je een iedere week een bijeenkomst waarin (peer)coaching, inspiratie en feedback centraal staan. De docenten komen vanuit verschillende disciplines en bevragen en helpen je om stappen te zetten.

Toetsing

Je eindigt de minor met een eindpresentatie voor een zelfgekozen publiek.

Aanvullende informatie

De minor vindt plaats in Den Bosch. Deze minor is nieuw. Op basis van het aantal aanmeldingen wordt besloten of de minor doorgaat. Je ontvangt daarover een bericht.