Kies op maat

Inloggen Menu

Bouwtechnische Bedrijfskunde

Helaas de minor zit vol. Inschrijving is niet meer mogelijk.

Duurzaam Ondernemend in de Bouw

De bouwsector is volop in het nieuws. Schaarste in de woningbouw, personeelsproblemen, leveringsproblemen, grote risico’s, noem maar op. Berichtgevingen zijn vaak negatief maar de oplossingen voor geschetste problemen vragen een positieve en ondernemende houding. Dat willen wij met jou gaan bereiken en wel op een praktische manier die past bij jouw toekomstvisie.  

Er komt ontzettend veel kijken bij de voorbereiding en de realisatie van een bouwproject, kunstwerk of wegtraject. Je maakt kennis met alle ‘randzaken’ die nodig zijn om de uitvoering van projecten mogelijk te maken. Hoe worden projecten aangenomen? Hoe komen we aan mensen en hoe managen we de inkomsten en uitgaven? Je maakt zo breed als mogelijk kennis met de uitvoering, zodat je de uitdagingen die bedrijven en mensen die betrokken zijn bij projecten ervaart en begrijpt. 

Het doel? Dat je straks succesvol bent in je werk bij aannemers, opdrachtgevers, adviesbureaus of in jouw eigen onderneming

De bouw is klaar voor jou!

Let op: in verband met  de populariteit van deze minor is er plaats voor 6 externe studenten (van buiten de Academie voor Duurzaam Gebouwde Omgeving).

 

Leerdoelen

Je verwerkt aangereikte informatie, kennis en tools tot concrete beroepsproducten en laat zien dat je de kennis en vaardigheden hebt ontwikkeld van: 

  • Professionaliseren en Persoonlijk Ontwikkelen 
  • Duurzaam Ondernemen in de Bouw 
  • Managen en Innoveren in de Bouw 

Er zijn voor deze minor geen generieke leerdoelen vastgesteld omdat je zelf eindverantwoordelijk bent van jouw plan van aanpak. Dat geldt dus ook voor het opstellen van de leerdoelen, gekoppeld aan de door jou uitgewerkte 4 competenties. Je gaat ervaren hoe het is om te ondernemen; Als onderdeel van een bedrijf of als eigenaar van een (kleine) onderneming. 

Aan het einde van de Minor BTB heb je nadrukkelijk werkervaring opgedaan in de praktijk. Tevens heb je een koppeling kunnen leggen tussen theorie en praktijk. Jouw kennis en kunde is vergroot en jouw houding als jonge ondernemende HBO professional is versterkt

Ingangseisen

  • Je bent derde- of vierdejaarsstudent aan (minimaal) een bacheloropleiding in de Built Environment (Bouwkunde, Bouwtechnische Bedrijfskunde, Civiele Techniek, Ruimtelijke Ontwikkeling of aanverwant)
  • Je hebt je propedeuse behaald

Deelname aan deze minor is óók mogelijk voor duale studenten van de Academie voor Duurzaam Gebouwde Omgeving van Avans.

Rooster

Het programma bestaat uit verschillende contactmomenten op of via de hogeschool en incidenteel op externe locaties. Daarnaast werk je aan onderwerpen en casussen bij een bedrijf (uit jouw eigen netwerk of door ons geselecteerd). De verdeling tussen beiden is circa 40/60.

Toetsing

In deze minor kunnen 30 EC behaald worden. Hierbij worden de volgende toetsvormen gehanteerd:

  • Je bent aanwezig en doet actief mee tijdens de theoretische bijeenkomsten én bij je minor-stagebedrijf
  • Je bevindingen leg je vast in een portfolio. Dit portfolio en je professionele houding vormen de basis voor het wel of niet kunnen toekennen van de studiepunten.

Je wordt beoordeeld door je minor-stagebegeleider en je begeleidende docent.

Aanvullende informatie

Praktijk

De minor is praktijkgericht. Dat betekent dat je drie dagen per week je (minor)stage loopt bij een bedrijf naar keuze gedurende de gehele looptijd van de minor. Het bedrijf dient wel een relatie te hebben met de uitvoerende bouw. De overige twee dagen krijg je colleges, workshops, gastcolleges en bedrijfsbezoeken die worden verzorgd door onze docenten en door mensen uit het werkveld. Dat wil zeggen: een weekindeling van 3 dagen minorstage, 1 dag theorie en 1 dag aanvullende theorie of zelfstudie 

Locatie

De contactmomenten vinden vooral plaats op de vestiging van Avans Hogeschool aan de Cobbenhagenlaan 13 in Tilburg. Hiernaast zal worden uitgeweken naar externe locaties én maken we gebruik van digitaal onderwijs. De verhouding tussen de drie bedraagt circa 1 : 1 : 1.

Let op

De Avans-opleiding gekoppeld aan deze minormodule is:

  • Bouwkunde Technische BederijfskundeTilburg (BTB-B).

Deze informatie heb je nodig voor de inschrijving in Studielink.