Kies op maat

Login Menu

Fundraising Grantmaking & Sponsoring

Fundraising, Grantmaking & Sponsoring

Minor voor studenten binnen en buiten de

School of Business & Economics:

 

De filantropische sector is groot: in Nederland gaat hier ieder jaar ca. € 6 miljard in om.

In deze nieuwe maatschappelijke sector zijn particuliere fondsen, verenigingen, stichtingen en andere organisaties verenigd, die een zogenaamd “algemeen nut doel” hebben: van theater tot daklozenopvang, van ontwikkelings- tot een betaald voetbalorganisatie (BVO). Een snelgroeiende branche, waarin het draait om het verwezenlijken van bepaalde maatschappelijke doelen en het geld dat hiervoor nodig is.

Door een terugtredende overheid zijn steeds meer organisaties gedwongen op zoek te gaan naar andere inkomstenbronnen. Tegelijkertijd is er een duidelijke trend waarneembaar dat bedrijven graag een bijdrage leveren aan de maatschappij. Schijnbaar twee uitersten: het zakelijke, snelle bedrijfsleven en de ‘softe’ goede doelenorganisaties.

In ‘Fundraising, Grantmaking & Sponsoring’ doen studenten bij Windesheim - als enige hbo-instelling in Nederland - kennis en vaardigheden op voor het werken in deze boeiende wereld. Ook werken studenten samen aan projecten voor een vermogensfonds, een fondsenwervende instelling of een BVO – organisaties waar we ook nog wel eens op bezoek gaan tijdens deze minor.

Ondersteunende colleges o.a.: (Inleiding) Filantropie, Financiën, Recht, Communicatie, Charitymarketing.

Ook leer je heel praktisch hoe te ‘funden’: hoe schrijf ik een projectaanvraag en hoe ontwerp ik een marketingcampagne met bijbehorende marketingcommunicatiemiddelen?

De minor staat open voor alle HBO-studenten, binnen en buiten Hogeschool Windesheim. De ‘private (funding-)sector’ volgt deze unieke minor met grote belangstelling. Diverse gerenommeerde gastdocenten verlenen hun medewerking. Windesheim werkt aan officiële certificering door de sector voor studenten die deze en de vervolgminor met glans hebben doorlopen.

Aanvullende informatie

Het niveau van de minor is gevorderd.

Ingangseisen

De minor is van belang voor een breed scala studenten, met verschillende achtergrond (business/economisch, sport, cultuur, zorg e.a. sectoren - opleidingen als COM, CE, IBL, CALO, CMV, SPH en TG).

Toetsing

Tentamen.