Kies op maat

Inloggen Menu

Creatie en Design, creatief ontwerpen van inspirerende content

Wil jij jouw creativiteit verder ontwikkelen en omzetten naar inspirerende content waarbij beeld en taal belangrijk is? Dan is dit jouw minor! Met inspirerende opdrachten zullen de docenten jou een stap verder brengen in conceptdenken, met een verrassend creatieve invalshoek. Kunst, cultuur, fictie en maatschappij dienen als inspiratiebron. Je maakt kennis met het hele proces: van het ontwikkelen van een idee/concept tot en met het realiseren van content (taal, beeld en geluid). Naar wie zijn wij op zoek?

Je inspireert en stimuleert. Je bent benieuwd naar vraagstukken die in de omgeving spelen. Je raakt geïnspireerd door maatschappelijke ontwikkelingen, kunst en cultuur. Je bent je bewust van eventuele trends bij verschillende doelgroepen. Je gebruikt deze informatie voor je creatieve verkenning in vormgeving. Je leert en wil je eigen ontwerpen en verhalen tot een hoger niveau tillen. Je wilt content van hoge kwaliteit ontwerpen, ontwikkelen en uitvoeren. Daarbij zet je in het bijzonder je kennis en vaardigheden in op het gebied van tekst, beeld en geluid. Je weet straks door je kennis van tekst, kleur, vorm en compositie een passend en
esthetisch beeld te maken dat past bij de boodschap van de content en de doelgroepen.

Vakken

De minor bestaat uit zes modules:

  • Concept en inspiratie (5 ec)
  • Creatief schrijven (5 ec)
  • Film (5 ec)
  • Fotografie (5 ec)
  • Grafisch ontwerp (5 ec)
  • Project Creatie en Design (5 ec)

Opbouw

De minor volg je gedurende 1 semester en het niveau is gevorderd.

Leerdoelen

Goede content ontstaat wanneer tekst versterkt wordt met beeld en vice versa. Daarom is er gekozen voor een mix van verschillende onderdelen van creativiteit en design die van belang zijn voor het vakgebied van communicatie, journalistiek en content. Ten grondslag van al het werk ligt een focus op doelgroepgerichtheid en denken vanuit de klant. Je combineert vaardigheden en kennis om te komen tot een goed ontwerp. Je ontdekt en gebruikt verschillende creatieve denktechnieken. Je leert hoe je van creatieve ideeën, een concept of een schets naar een ontwerp, een betekenisvol tekstconcept of een creatief beeldverhaal komt. Je werkt tijdens deze minor met Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign en PremierePro. Je leert de verschillende functies die niet alleen een passende vormgeving mogelijk maken, maar ook het productieproces versnellen. HBO01. Brede professionalisering HBO05. Creativiteit en complexiteit en handelen HBO07. Methodisch en reflectief denken en handelen.

Ingangseisen

Propedeuse gevolgd van de opleiding Communicatie of Journalistiek (Windesheim). Voor andere opleidingen geldt propedeuse gevolgd en een motivatiebrief waarin je aangeeft waarom je de minor zou willen volgen en wat je ervaring is op gebied van creativiteit en ontwerp. Eventueel kan je een portfolio toevoegen aan de motivatiebrief waarin je creatieve producten, kennis en ervaring die relevant is voor de minor laat zien. Op basis van je motivatie (en eventuele portfolio) wordt een go/no go gegeven. De motivatiebrief rechtstreeks sturen naar de minorbeheerder/docent. 

Rooster

Volgens het lesrooster

Toetsing

Individuele en een groepstoetsing. Je maakt diverse portfolio's en presenteert je werk.

Aanvullende informatie

 

Voor het volgen van deze Minor heb je op je laptop of pc Adobe CC geïnstalleerd. Als student kun je een Adobe CC jaarlicentie voor een gereduceerde prijs via Surfspot kopen: https://www.surfspot.nl €135,00