Kies op maat

Inloggen Menu

Organisatieverandering in een dynamische omgeving

Deze minor is bedoeld voor studenten die intrinsiek geïnteresseerd zijn in de dynamiek van organisaties en het bedrijfsgebeuren, maar in hun eigen opleiding daar geen of onvoldoende kennis van meekrijgen, omdat dit niet in hun opleiding wordt aangeboden. Wat zijn organisaties en hoe functioneren ze? Door welke ontwikkelingen in de omgeving worden organisaties beïnvloed? Hoe passen organisaties zich aan deze ontwikkelingen aan om overeind te blijven?

Leerdoelen

Studenten leren de externe bedrijfsomgeving analyseren als kansen en bedreigingen voor de organisatie. Vanuit bedrijfskundige theoriën identificeren zij de sterke en zwakke kanten van organisaties. Studenten onderzoeken het verandervermogen en de veranderbereidheid en komen met ideeën hoe organisaties zich het beste kunnen aanpassen aan externe ontwikkelingen.

Ingangseisen

Studenten, van alle leerjaren (jaar 1 t/m 4), zowel voltijd als deeltijd, dienen door werk of via een persoonlijk netwerk in contact te staan met een bedrijf dat openstaat voor het verrichten van onderzoek en analyse door de student. De Minor is niet bedoeld voor studenten die al een bedrijfsgeörienteerde opleiding volgen zoals Bedrijfskunde, HRM, Marketing, L&M of ORM. De Minor is dus niet bedoeld voor studenten die in hun opleiding vakken als Organisatiekunde, Bedrijfskunde, Economie of Algemeen Management hebben gehad of dat gaan krijgen.

Literatuur

De drie gebruikte leerboeken kosten in totaal ca. 150 euro (schatting)

Rooster

De minor wordt jaarlijks 2 keer aangeboden: in periode 1 en 2 van semester1 en in periode 3 en 4 van semester 2.

 

1 dag per week (waarschijnlijk de dinsdag)

Toetsing

Tentamens en individuele- en groepsopdrachten

Aanvullende informatie

De wekelijkse netwerkleeropdrachten van 2 uur zijn verplicht