Kies op maat

Inloggen Menu

Dienstverlening en Producten - blended uitvoering

In het vmbo wordt gewerkt met beroepsgerichte profielen. Een van deze profielen is Dienstverlening en Producten (D&P). Dit is een breed georiënteerd profiel, dat gericht is op het leren kennen van meerdere arbeidsgebieden en werksoorten. Leerlingen doen kennis en vaardigheden op in veel verschillende domeinen, zoals evenementenorganisatie, marketing en verkoop, multimedia en de werelden van techniek. Het accent ligt op het ontwerpen, organiseren en uitvoeren van creatieve oplossingen voor vragen vanuit een opdrachtgever. Die oplossingen kunnen fysieke producten zijn, maar kunnen ook bestaan uit het verlenen van diensten. Op deze manier leren jongeren hun talenten optimaal ontdekken. Doordat loopbaanoriëntatiebegeleiding als een rode draad door D&P loopt, kunnen leerlingen aan het einde van het vmbo een goede keuze maken voor een vervolgopleiding en toekomstig beroep.

Deze minor is heel geschikt voor studenten van lerarenopleidingen die plezier hebben in het in co-creatie ontwerpen van innovatief onderwijs gericht op talentontwikkeling en die het uitdagend vinden om over de grenzen van hun eigen vak te kijken. Ook studenten die loopbaanoriëntatiebegeleiding willen verkennen en zich verder willen ontwikkelen in coachende begeleiding voelen zich thuis bij deze minor.

Leerdoelen

Binnen de minor Dienstverlening en Producten werk je aan je eigen vakbekwaamheid in het vmbo-profiel D&P. Jij ontwikkelt je tot didactisch ontwerper en loopbaanbegeleider. Je leert de eindtermen van het profiel D&P te vertalen naar betekenisvol onderwijs voor leerlingen. Je gaat in co-creatie aan de slag met het ontwerpen van educatief materiaal, waarbij je context van de eigen regio betrekt en leerlijnen ontwerpt die vmbo en mbo met elkaar verbinden.

Ingangseisen

Affiniteit met de doelgroep: vmbo-leerlingen.
Studenten van lerarenopleidingen en reeds bevoegde tweedegraads docenten zijn welkom.

Rooster

Bij deze minor is sprake van Blended Learning; E-learning en contactonderwijs op de dinsdag. 
Oriënterende stage op ander moment in de week.

Toetsing

Toetsing op eigen vakbekwaamheid en door ontwerpen van educatief materiaal

Houd er rekening mee dat wanneer je in het tweede semester een minor volgt en een eventuele herkansing vindt in het volgende studiejaar plaats, je dan opnieuw dient in te schrijven via studielink.

Aanvullende informatie

Tijdens deze minor volg je voor 30 EC vakinhoudelijke onderwijseenheden bij de deeltijdopleiding ‘docent en kennismanager dienstverlening & producten’.

Begeleiding vindt plaats in een leerplein-setting en er worden ondersteunende workshops aangeboden. De minor wordt afgesloten met het ontwerpen van educatief materiaal en met een stageportfolio.

De minor gaat van start bij voldoende inschrijving. Toelating geschiedt op volgorde van inschrijving. Houd er rekening mee dat een minor niet door kan gaan vanwege te weinig aanmeldingen of dat een minor vol kan zijn.

Zorg ervoor dat je leerovereenkomst voor het einde van de inschrijfperiode ondertekend is en per mail bij de contactpersoon binnen is.
Mail je overeenkomst naar minorsbe@windesheim.nl

Let op; deeltijdstudenten betalen vaak een lager bedrag aan collegegeld dan het collegegeld dat voor de deeltijd of voltijdopleiding staat waar zij de minor willen volgen. Houd er rekening mee dat je in dat geval het verschil zelf dient te betalen.

Ben je student van Windesheim? Schrijf je dan in via de intekenapplicatie van Windesheim. Kijk voor meer informatie op de site aanbod persoonlijke profilering.