Kies op maat

Inloggen Menu

LivingLab Goed Leven

Heb je zin in een avontuur dicht bij huis? Lijkt het je interessant om eens te verkennen met anderen hoe je samen met jongeren en/of ouderen kunt werken aan een wijk waarin het Goed Leven is? En hoe je samen met deze burgers, professionals, docenten en onderzoekers een product of concept kunt ontwerpen waarmee goed leven voor alle generaties wordt ondersteunt? Dan is de Minor LivingLab Goed Leven de plek voor jou!

In de minor Livinglab Goed leven werk je als student gedurende de minor samen in interprofessionele teams binnen "het LivingLab Regiocampus" die bestaan (bij voldoende beschikbaarheid) uit verschillende studenten, burgers, professionals, ondernemers en docenten.

Uitgangspunt zijn complexe vraagstukken op het gebied van gezondheid en samenleving die om een integrale en interdisciplinaire aanpak vragen. In de teams worden producten of diensten ontwikkeld ten behoeve van een inclusieve samenleving. Het LivingLab Goed Leven is een regio-lab en is gesitueerd in Meppel.

De minor kan gevolgd worden voor een verschillend aantal credits, namelijk 10, 15, 20, 25 en 30 credits.

Leerdoelen

Signaleren en analyseren van maatschappelijke vraagstukken.
Ontwerpgericht werken in het sociale en zorg domein.
Onderzoeken en ontwerpen van een (preventieve) innovatie.
Implementeren en borgen van een (preventieve) innovatie.
Initiëren en faciliteren van interprofessionele samenwerking.
Interprofessioneel samenwerken aan complexe maatschappelijke vraagstukken.

Ingangseisen

Geen

Rooster

Op maandag, woensdag en donderdag zijn we in Meppel aan de slag. Afhankelijk van jouw inzet (aantal credits) ben je op deze dagen aanwezig. Op donderdag is er een gezamenlijk dag met workshops en werksessies. Deze dag is iedereen aanwezig.

Toetsing

Je maakt diverse producten gedurende het semester. Dit zijn vooral creatieve visuele producten/diensten. Aan het eind maak je een individual learning journey en zijn jouw producten/diensten daar onderdeel van. Deze learning journey is input voor het assessment.

Aanvullende informatie

In de minor komen de volgende theorieën en vaardigheden aan bod: 

  1. Design Thinking
  2. Appreciative Inquiry
  3. Co-creatie
  4. Onderzoekend vermogen
  5. Communicatieve vaardigheden
  6. Interprofessionele samenwerkingsvaardigheden
  7. Community based werken