Kies op maat

Inloggen Menu

Hybrid Cloud Infrastructure

Een hybride cloud is een gemengde IT-omgeving die bestaat uit een eigen IT-infrastructuur, private-cloudservices en een public cloud.

Veel organisaties zijn in transitie naar een hybride cloud en staan daarmee voor de uitdaging om IT in eigen datacenter te integreren met IT in de publieke cloud. Applicaties op verschillende interne en externe platformen wisselen onderling gegevens uit en leveren een samenhangende informatievoorziening naar gebruikers. Hierbij zijn betrouwbare gegevensuitwisseling en centrale authenticatie cruciaal.

Wil jij een IT-professional zijn met de juiste competenties en expertise op het gebied van hybride cloud-infrastructuur?

In deze module doe je hierover in teamverband een project. Je krijgt requirements aangereikt en analyseert deze. Vervolgens ontwerp je op methodische wijze een hybride cloud-infrastructuur. Je realiseert deze in een hybride lab-omgeving. Daarbij geef je advies aan stakeholders. Binnen het team draag je bij aan samenwerking en projectvoortgang.

Deze minor sluit goed aan op andere minoren van Windesheim: 

  • Cloud Architecture and Automation (CAA) 
  • Applied IT Security (AIS) 
  • Web Development (WD) en Object-Oriënted Software Design & Development (OOSD) 
  • Internet of Things (IoT) 

Leerdoelen

In het project pas je de kennis toe die je opdoet in colleges en practica over cloud, besturingssystemen, virtualisatie, software-defined netwerken, ontwerpmethodieken, onderzoeksvaardigheden en persoonlijke professionele ontwikkeling. Daarbij werk je met technologieën als Azure, AWS, VMware, Microsoft Server, Linux en Cisco en methodieken als OIAm.

Je expertise en netwerk breid je verder uit in gastcolleges van het bedrijfsleven en een excursie naar een grote hybride cloud-infrastructuur.

Is je interesse gewekt? Kies voor deze module!

Ingangseisen

Je moet een propedeuse op HBO-niveau en minimaal 45 EC uit het tweede jaar behaald hebben.

Toetsing

De minor wordt op basis van praktijkopdrachten en tentamens beoordeeld.

Aanvullende informatie

De minor is als volgt opgebouwd: 16 van de 30 studiepunten verdien je door technische en methodische vakken, 8 studiepunten door een project waarin je je eigen cloudoplossing ontwikkelt. De resterende 6 punten kunnen worden ingezet door het volgen van een divers aanbod aan PV’s (professionele vaardigheden vakken).

  • Aangeraden voorkennis: basiskennis netwerken
  • Wanneer: Dit semester start twee keer per jaar, in september en februari.