Kies op maat

Inloggen Menu

ConceptStudio - Ondernemen Ontwerpen

Een onderneming werkt met studenten uit diverse
opleidingen die multidisciplinaire innovaties naar
de markt brengen.

Innovatie: van idee naar concept
Een goed idee op zichzelf is nog niet voldoende om nieuwe
bedrijvigheid te kunnen starten. Om investeerders of bedrijven te overtuigen moet de haalbaarheid van zo’n idee worden aangetoond: zowel inhoudelijk als bedrijfskundig. In conceptStudio helpen we idee-houders om hun idee om te zetten in een werkend prototype vergezeld van een business case. Een idee wordt dan haalbaar en
de innovatie wordt doorontwikkeld naar de markt. Dat stimuleert bedrijvigheid en leidt uiteindelijk weer tot arbeidsplaatsen.


Multidisciplinair
Vrijwel alle innovaties vragen om de inzet van verschillende kennisgebieden. Bij conceptLab komen die bij elkaar: studenten, docenten en experts van verschillende disciplines werken samen in projecten.

Leer-werk omgeving

conceptStudiois een unieke leer-werk omgeving. De projectorganisatie wordt vrijwel volledig gerund door studenten. Zij zorgen niet alleen voor de inhoud maar runnen conceptStudio als een ‘onderneming’, met
alle organisatorische en financiële uitdagingen die daarbij horen.

Leerdoelen

Leerdoelen

Leer wat het is om multidisciplinair samen te werken: met andere studenten, maar ook met experts uit het bedrijfsleven.
Leer wat er bij komt kijken om te ondernemen met en in een projectorganisatie. Daarbij krijg je de vrijheid om met je team rollen/taken/verantwoordelijkheden binnen conceptStudio af te spreken.


Leer commercieel denken en handelen en durf ook buiten je eigen vakgebied taken op te pakken.
Er is ook ruimte om een aantal eigen leerdoelen op te stellen. Omvang van de minor is 30 EC, waarvan 2 EC vrije ruimte.


Wil jij niet wachten tot je afgestudeerd bent om te ervaren hoe het is om met een multidisciplinair team een eigen onderneming te runnen? En wil je ook werken aan echte product- of dienst-innovaties, samen met specialisten van binnen en van buiten Windesheim?

Dan is de minor conceptLab zeker iets voor jou

Ingangseisen

Wie kan deelnemen?

ConceptStudio is een verbredende minor geschikt voor alle studenten die willen ondernemen en in projecten aan product-innovaties willen werken. Er is een beperkt aantal plaatsen per semester beschikbaar. Ben je in je derde studiejaar en voldoe je aan de eisen van jouw opleiding om aan een minor deel te nemen? Let wel, propedeuse dient te zijn behaald.

Neem dan contact op met Anne van der Graaf, en stuur een email met je naam, opleiding en korte motivatie waarom je wil deelnemen naar: ajh.van.der.graaf@windesheim.nl

Rooster

De lesurenuren vallen binnen 8.30 uur tot 18.30 uur, met een maximum van 6 tot 8 lesuren op een dag.

Twee weken voor de start van het semester zijn de lesroosters bekend.

Toetsing

Samenwerken en Ondernemen
Samenwerken is doorslaggevend voor innovatie. Bij ConceptStudio brengen we partijen bij elkaar: studenten, docenten en experts van verschillende disciplines werken samen in projecten. Hierdoor kan het contact met deze partijen uitgroeien tot een sterk netwerk, waaruit toekomstige projecten kunnen voortvloeien.

Werk-leer omgeving
ConceptStudio is een unieke werk-leer omgeving waarbij gewerkt wordt aan meerdere innovaties. De projectorganisatie wordt vrijwel volledig gerund door de studenten. Zij zorgen niet alleen voor de inhoud maar runnen ConceptStudio als een bedrijf, met alle organisatorische en financiële uitdagingen die daarbij horen.

038, 055, enz.

ConceptStudio werkt vanuit Zwolle (038) én vanuit Apeldoorn (055). In beide regio’s beschikken we over werkruimte, , in Zwolle beschikken we over een kantoor in het hart van het centrum. Een super leuke, fijne en inspirerende locatie in het midden van de stad.

Aanvullende informatie

Hoe is het nu echt om in ConceptStudio te werken? Rechtstreeks contact met huidige studenten van ConceptStudio om ervaringen te horen kan ook. Stuur een mailtje naar: info@concept-studio.nl of kijk op www.concept-studio.nl