Kies op maat

Inloggen Menu

Slimme Mobiliteit en Verkeer & Mobiliteit

Als er ergens file staat lijkt het logisch om de weg gewoon wat breder te maken. Als mensen last hebben van verkeerslawaai zetten we een geluidscherm neer. En als er ergens veel ongelukken gebeuren verlagen we toch gewoon de snelheid?

In grote lijnen was dit de laatste decennia de tactiek als het gaat om het realiseren van doelen ten aanzien van verkeer en mobiliteit. Maar kan dit niet wat slimmer? Dit is de kernvraag in de minor Slimme Mobiliteit en Verkeer. Zijn elektrische of zelfrijdende auto’s de oplossing voor alle file- en milieuproblemen? Welke rol kan de mobiele telefoon spelen in het openbaar vervoer? En welke mogelijkheden biedt de enorme toename van open en big data voor het optimaliseren van het verkeer? En wat kunnen we met technieken zoals GPS, Wifi, Bluetooth en slimme camera’s?

In de minor Slimme Mobiliteit en Verkeer werk jij aan slimme maatregelen, producten of ideeën die een bijdrage leveren aan verkeer- en mobiliteitsproblemen van alle dag.

De minor Slimme Mobiliteit en Verkeer wordt uitgevoerd voor een echte opdrachtgever uit het werkveld. Een deel van de vakken volg je samen met studenten uit Almere.

Onderdeel van het project is een excursie (afgelopen jaar was dat een bezoek aan racecircuit Zandvoort om daar zelf proef te rijden in de nieuwste elektrische voertuigen).

Vakken periode 1:

  • Project Slimme Mobiliteit en Verkeer
  • Intelligente Transportsystemen
  • Big Data
  • Smart Roads

Vakken periode 2:

  • Toegepast Onderzoek
  • Ethiek in mobiliteit
  • Persoonlijke Ontwikkeling
  • Keuzeruimte

Leerdoelen

Het bedenken en/of uitwerken van een idee, product of toepassing binnen de thematiek van Slimme Mobiliteit en Verkeer

Het uitwerken van de implementatie van het idee, product of toepassing

De student kennis bijbrengen op het gebied van intelligente transportsystemen en smart mobility

Rooster

Op maandag heb je meestal de inhoudelijke vakken. In de rest van de week werk je aan het project en pas je de geleerde kennis en vaardigheden toe.

Toetsing

Project, opdrachten en toetsen