Kies op maat

Inloggen Menu

Minor Arabische Taal en Cultuur I (15 ect)

Met de minor Arabisch ontwikkel je je tot een wereldburger in een multiculturele samenleving.

In onze multiculturele samenleving kom je als professional steeds vaker in contact met mensen die Arabisch spreken. Wil je hun cultuur goed begrijpen en met hen communiceren in hun eigen taal, dan heb je een streepje voor als je de minor Arabisch gevolgd hebt. Bovendien kan deze kennis van pas komen tijdens je afstudeerstage of na je afstuderen door je grenzen te verleggen en de Arabische wereld verder te verkennen.  

Tijdens de minor Arabisch I leer je de basis van het Modern Standaard Arabisch dat in vele landen en in vele varianten gesproken wordt. Ook in toenemende mate in Nederland!

Dankzij de intensieve lessen en de ervaren docenten kun je je na 10 weken verstaanbaar maken in het Arabisch, zowel receptief (lezen en luisteren) als actief (schrijven en spreken). Uiteraard worden deze lessen gekoppeld aan de cultuur en de ontwikkelingen van de Arabische taal in de hedendaagse maatschappij. Zo zal je naast de lessen Arabisch ook werken aan een praktijkopdracht waarin je je major verbindt met de Arabische taal en cultuur.

Leerdoelen

  • Je maakt binnen deze minor kennis met de Arabische taal en cultuur door actief deel te nemen aan luister-, lees- en spreekopdrachten.
  • Je leert het alfabet, de basisbeginselen van de Arabische grammatica en bouwt een thematische woordenschat op.
  • Je doet basiskennis op van de cultuur en geschiedenis van het taalgebied.
  • Je wordt je bewust van je leerproces door het ontvangen van feedback van docenten.
  • Je ontwikkelt leerstrategieën die je helpen om je Arabische taalvaardigheid te verbeteren.
  • Je onderzoekt de ontwikkelingen van jouw vakgebied in een of meer Arabisch sprekende landen.

Ingangseisen

Je moet voldoen aan de eisen die jouw opleiding stelt aan het volgen van een minor. Je mag starten aan de minor wanneer je geen voorkennis hebt van deze taal. Heb je wel enige voorkennis, dan krijg je een intakegesprek om te zien of deze minor van toegevoegde waarde is op je reeds bestaande kennis.

Rooster

Startmomenten: periode 1 (eind augustus) en periode 3 (februari) 

  • 15 contacturen per week inclusief coaching
  • 10 weken per periode; 8 lesweken, 2 tentamenweken

Toetsing

  • Twee schriftelijke toetsen (alfabet, hulptekens, handschrift, basisgrammatica en werkwoordvervoegingen verleden tijd)
  • 1 eindpresentatie (landen presentatie)
  • 1 mondeling (dialoog, begroetingen, seizoenen, eten, getal en ruimte, tijd)

Aanvullende informatie

Inschrijven

Wanneer je de volledige minor Arabisch (30 EC) wil volgen, meld je dan aan via de pagina van de minor Taal en Cultuur (taalkeuze aangeven op de leerovereenkomst).

De minor Arabisch I (15 EC) en Arabisch II (15 EC) samen bestaan uit hetzelfde programma als de minor Taal en cultuur Arabisch ter waarde van 30 EC.