Kies op maat

Inloggen Menu

Taal en cultuur (keuze uit Arabisch, Chinees, Duits, Engels, Frans, Nederlands of Spaans)

 

 = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Minor Arabisch, Chinees, Duits, Engels, Frans, Nederlands of Spaans (Taal en cultuur)

English: Minor Arabic , Chinese, German, English, French, Dutch or Spanish (Language and Culture)

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

In de minor Taal en cultuur ontwikkel je taalvaardigheden in Arabisch, Chinees, Duits, Engels, Frans, Nederlands of Spaans en leer je de cultuur van het taalgebied beter kennen.

Ieder beroep heeft baat bij effectieve communicatie. Ongeacht welke major je dus doet, heb je profijt van het ontwikkelen van je (vreemde) taalvaardigheid. Wil je de taal kennen van je toekomstige klanten of cliënten? Ben je van plan te gaan werken in een anderstalige omgeving? Of wil je juist graag je Nederlands verbeteren zodat je in jouw carrière mondeling en schriftelijk sterk kunt communiceren?

De talen worden op verschillende niveaus aangeboden. Arabisch, Chinees of Spaans volg je zonder voorkennis en met deze talen begin je dus vanaf nul. Kies je voor Nederlands, Engels, Duits of Frans, dan ga je de vaardigheden die je al in huis hebt verder ontwikkelen.

In korte tijd ontwikkel je je vaardigheden in lezen, luisteren, spreken en schrijven in de taal van jouw keuze. Je verbreedt je vocabulaire en verdiept je grammaticale kennis zodat je sneller van begrip wordt en effectief je ideeën en meningen kunt verwoorden, zowel mondeling als schriftelijk. Daarnaast leer je veel over de culturele achtergrond die met deze taal verbonden is in interessante workshops en door zelf op onderzoek uit te gaan.

De lessen en workshops worden door verschillende, enthousiaste taaldocenten op locatie en blended verzorgd. Je werkt met actuele, betrouwbare bronnen in de door jou gekozen taal die indien mogelijk worden toegespitst op je major. Na afloop heb je grondige kennis opgedaan van de taal, cultuur en samenleving van het doeltaalgebied en kun je daarmee als professional uit de voeten. De minor is in veel gevallen een goede voorbereiding op een internationaal taalexamen op een van de erkende ERK niveaus.

Tijdens de minor heb je een minorcoach. Deze coach geeft inhoudelijke begeleiding bij de zelfstudie opdrachten, begeleidt de voortgang en voert indien nodig overleg met je studieloopbaan begeleider.

 

Praktische informatie

De voertaal is Nederlands bij de minor Arabisch, Spaans en Chinees en Nederlands. Bij de minor Engels, Duits en Frans is de doeltaal de voertaal.

Je meldt je aan met een ingevulde leerovereenkomst per mail. Daarna ontvang je van ons meer informatie plus een intakeformulier.

Mocht er twijfel bestaan over je startniveau volgt er een uitnodiging voor een intakegesprek en/of intaketoets.

Startniveau en leslocaties

Taal                             Niveau                        Locatie

Arabisch                     0 (beginner)                Eindhoven

Chinees                      0 (beginner)                Eindhoven

Duits                           A2 t/m C1                   Eindhoven

Engels                        A2 t/m C1                   Eindhoven, Tilburg*

Frans                          A2                               Eindhoven

Nederlands                 A2 t/m C1                   Eindhoven

Spaans                       0 (beginner)                Eindhoven, Tilburg*

Mix & Match               Zie Minorregeling

* minimaal 15 aanmeldingen

 

Contact

De minor valt onder de verantwoordelijkheid van FLOS (Fontys Leraren Opleiding Sittard)
Contact: Bedrijfsbureau minor Taal en Cultuur: 08850-82255

Email adres: minortaalencultuur@fontys.nl
Website: https://fontys.nl/Studeren/Minors/Taal-en-Cultuur.htm

Toetsing

Minorregeling

Je kunt hier de minorregeling downloaden. Het doel van de minorregeling is je te informeren over wat je als student gaat leren in de minor, hoe de toetsing er uit ziet en wanneer je de minor hebt afgerond. Aan de tekst in de minorregeling kunnen rechten worden ontleend.