Kies op maat

Inloggen Menu

Minor Privacy Management

Hecht jij waarde aan privacy? Ben je benieuwd naar de nieuwste inzichten op het gebied van privacy? Wil je op de hoogte zijn van de trends en ontwikkelingen én een volwaardige gesprekspartner zijn op dit gebied? Wil je in staat zijn organisaties te adviseren en verder te helpen op het gebied van privacy? Dan is deze minor voor jou gemaakt.

​Waar gaat de minor over?

Binnen organisaties is de belangstelling voor privacy sterk toegenomen. Er is een noodzaak: de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in 2018. Dit betekent dat een organisatie AVG-proof moet zijn. Daarmee voorkomen zij boetes voor het niet zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens. Deze boetes kunnen oplopen tot 20 miljoen euro of 4% van de jaaromzet. Datalekken kunnen daarnaast leiden tot aanzienlijke reputatieschade, omzetverlies en aansprakelijkheidsclaims.

Klanten, medewerkers en investeerders worden steeds privacy bewuster. Zij eisen dat organisaties en de overheid zorgvuldig(er) met hun data omgaan. Ook de continu veranderende wereld brengt ontwikkelingen op dit vakgebied met zich mee. Denk aan zaken als robotisering, eHealth, The Internet of Things, data analytics, artificial intelligence en smart cities, waarbij aandacht voor informatiebeveiliging, privacy en ethische aspecten een grote rol spelen.

Inhoud van de minor

De insteek van de minor is bedrijfskundig: naast kennis van privacywetgeving en ICT security krijg je ook onderdelen als verandermanagement, informatiesystemen en ethiek. Daarnaast is er ruimte om je te verdiepen in een zelfgekozen thema. Dit doen we niet alleen in colleges, maar ook door gastcolleges, opdrachten en kennisdeling. Co-creatie in een community of learners is het uitgangspunt van deze minoropzet. In het project ga je jouw talenten inzetten om in de praktijk organisaties een stap verder te helpen op het gebied van privacy.

Arbeidsmarkt

Als relatief nieuw vakgebied is het arbeidsperspectief voor HBO professionals met kennis van privacy management goed en dit zal de komende jaren alleen maar toenemen. Bij grote en kleine organisaties in zowel de profit als non-profit sector (zoals bij de gezondheidszorg en het onderwijs).
Na het behalen van deze minor heb jij de kennis en tools in huis om organisaties verder te helpen met hun uitdagingen op het gebied van privacy. Ook biedt deze minor een goede voorbereiding op een rol als Functionaris Gegevensbescherming of als Privacy Manager binnen organisaties of verdere specialisatie op het gebied van informatiebeveiliging.

 

Aanvullende informatie

Let op:

Inschrijven via Kies op Maat is geen garantie dat er een plek beschikbaar is. Het kan zijn dat de Minor vol zit op het moment dat jouw inschrijving bij de opleiding binnen komt. Je krijgt hiervan bericht.

Mochten er minder dan 20 studenten zich hebben ingeschreven voor deze Minor, dan is de kans aanwezig, dat de Minor niet zal starten. Je ontvangt hiervan bericht.

Ingangseisen

geen

Toetsing

Opdrachten

Literatuur

Boekenlijst wordt toegestuurd en staat op de Hanze site.

Rooster

Rooster is bekend in juli 2020