Kies op maat

Inloggen Menu

Built Digital

BIM (Building Information Modelling), automatisering en robotisering zijn volop in ontwikkeling. In de nabije toekomst worden dit de richtinggevende werkmethodieken in de bouwende industrie wereldwijd. Steeds meer partijen binnen alle disciplines van de bouwkolommen beginnen nieuwe procesvoeringen aan te nemen, gebruiken open standaarden en ontwikkelen nieuwe daarbij passende werkwijzen.

Door deze methodieken ontstaat een noodzakelijk 'next Dimension' Bouw Informatie Model. Dit is een digitale representatie van alle fysieke geometrische en functionele kenmerken van een project, een zogenaamde "digital twin". Het model is een van en door alle partijen gedeelde digitale kennisbron. Het betreft een bestand in een digitale database met informatie over het gebouw dat dient als een betrouwbare basis voor het nemen van beslissingen tijdens de gehele levenscyclus van het gebouw. Dus van de eerste schets, via het ontwerp, gedurende de bouw, tijdens het beheer en onderhoud tot de renovatie of zelfs de sloop en recycling.

In teams gaan studenten onder andere werken in één digitaal model, waarbij wordt samengewerkt met verschillende bedrijven en met studenten van de TU Delft. Alle overige vakken sluiten aan op de studio-vaardigheden die je in de studio leert gebruiken. In een Digilab bij BuildinG wordt geëxperimenteerd met de laatste technieken, zoals VR, AR en 3D-printing en sensoring. Daarnaast is er ook veel aandacht voor samenwerkingsvormen, de sociale aspecten van digitaal samenwerken en vooral ook objectgericht detailleren van modellen, zowel analoog als digitaal.

Leerdoelen

Studenten die deze minor volgen kunnen na afronding van hun studie als aankomend BIM-modelleur/BIM manager aan de slag bij adviesbureaus, architectenbureaus, bouwbedrijven en overheden. Niet alleen BIM/digitaal gerelateerde beroepen zijn de uitstroommogelijkheden maar alle richtingen zijn denkbaar. BuilT Digital is de beste springplank in de nieuwe digitale wereld voor iedereen die daaraan mee wil doen of deze wil begrijpen en kunnen beheersen.

Ingangseisen

Geschikt voor studenten uit de opleidingen Built Environment, Bouwkunde, Civiele Techniek of opleidingen waarin (digitaal) ontwerpen of techniek centraal staan.

Digitale durf is belangrijk maar dat betekent niet dat je een computerprogrammeur hoeft te zijn. Ook creatief en technisch zijn er voldoende uitdagingen die aangepakt worden.

Toetsing

Er wordt getoetst aan de hand van opdrachten.