Kies op maat

Inloggen Menu

Op weg naar je Master

Studenten willen na hun bachelor vaak nog hun master behalen. Deze minor geeft de benodigde training in het doen van onderzoek en het academisch schrijven.  Je onderzoekt de oorzaken van het optredende personeelstekort in een organisatie en geeft advies (in overleg kan een ander onderwerp worden gekozen). Je schrijft op basis van wetenschappelijke artikelen zelf een artikel dat te maken heeft met b.v. marketing, integrale bedrijfsvoering, personeelsbeleid,  communicatie etc.

Leerdoelen

Onderzoekend vermogen; de student heeft inzicht in het maken van een onderzoeksontwerp en de vaardigheid van het uitvoeren van een onderzoek naar personeelstekort.

Gestructureerd schrijven; de student heeft de kennis en vaardigheid in het schrijven van een wetenschappelijk paper over een onderwerp dat te maken heeft met Management en Organisatie.

Ingangseisen

Geschikt voor derde en vierde jaar studenten; jaar 1 en 2 van een curriculum zijn afgerond. Intakegesprek vindt vooraf plaats.

Literatuur

Babbie, E. (2020): The practice of social research (15th edition). Cengage.

Wetenschappelijke artikelen deels aangeboden, deels door de studenten te verzamelen en te gebruiken

De Jong, J. (2018) Handboek academisch schrijven. In stappen naar een essay, paper, artikel, scriptie, proefschrift. Bussum: Coutinho.

Prins, K.S, (2018), Organisatiediagnose. Van onderzoek tot advies. Bussum: Coutinho. Van der Molen, H., Ackerman, M., Osseweijer, E.M., Schimidt, HG, e.a. (2015),

Academic Writing Skills, Digital skills training in academic writing for psychology, Pedagogy & Education and social sciences. Amsterdam: Boom Lemma Uitgevers.

Rooster

Module 1. Methoden en technieken (5 studiepunten)

Colleges 7x6 uur

Voorbereiding colleges 5 x 3 uur = 15

57

Bijdrage begeleidingsbijeenkomsten

7 x 3 uur

21 uur

Literatuur boek lezen

 

280 pagina’s

30 uur

Maken onderzoeksopzet

 

32 uur

Totaal

 

140 uur

 

Module 2 Academisch schrijven (5 studiepunten)

5 ect: = 140

Colleges met voorbereiden bijeenkomsten/ uitwerken voorbereiden opdrachten/ lezen literatuur (30 – 40) pagina’s per bijeenkomst)

7 x 6 uur =

42 uur

Bijdrage begeleidingsbijeenkomsten

7 x 3 uur

21 uur

Uitwerken opdracht academisch schrijven

 

 

77 uur

 

Module 3 Groepsopdracht (5 studiepunten)

7 x 7 uur contact leggen organisatie en data verzamelen

 

49  uur

Schrijven rapport

7 x 3 uur

21 uur

Voorbereiden presentatie

 

7 x 2 uur

14 uur

Schrijven rapport

 

56 uur

Totaal

 

140 uur

Toetsing

De wijze van toetsing sluit logisch aan op het gegeven onderwijs. Deeltoetsen hangen coherent samen.

Bij alle drie de onderdelen wordt er getoetst met een beroepsproduct. Er kan 15 punten worden verdiend die gelijkmatig over de drie deelmodules zijn verdeeld.

 

1.Het maken van de onderzoeksopzet dient in week 6 te zijn afgerond (33%). 2.Het product bij het academisch schrijven en het onderzoeksverslag en advies vindt plaats eind week 10 (33%).

3.Eind week 10 vindt ook een presentatie plaats van de conclusies en advies van het onderzoek (34%).

Het doen van onderzoek leidt uiteindelijk tot een analyse en advies voor de opdrachtgevende organisatie in de vorm van een onderzoeksverslag en advies (= een beroepsproduct).  Studenten krijgen tussentijds feedback op de opzet, het eindverslag en het advies.

Herkansingen vinden plaats in de volgende periode, met dezelfde planning.  Dus voor periode 1 in periode 2. Studenten die moeten herkansen in periode 4 kunnen hun herkansing in de opstartweek in augustus inleveren of in de tentamenweken van periode 1 van het volgende studiejaar.

LET OP:

De 15 studiepunten worden toegekend als onderdelen gehaald zijn met een 5,5 of meer.