Kies op maat

Inloggen Menu

Changemakers 30 EC

Wil jij een verschil maken en anders leren kijken naar de wereld? Kies dan voor de minor "Changemakers" op Hogeschool Leiden.  

Je hoeft geen activist te zijn, de wereld rond te zeilen of in de spotlights te willen staan, maar wil je de wereld op een vernieuwende manier bekijken en actief bijdragen aan een betere toekomst? Dan is de minor "Changemakers" precies wat jij zoekt! 

Waarom de minor "Changemakers"? 

  1. Kleine stap, grote impact: Leer hoe kleine veranderingen een enorme impact kunnen hebben op onze samenleving en de planeet. 
  2. Een nieuwe blik op de wereld: Ontwikkel een vernieuwende kijk op de wereld en ontdek hoe jij hierin als changemaker een (cruciale) rol kunt spelen. 
  3. Ontdekken van jouw unieke bijdrage: Leer jouw eigen krachten en talenten kennen, zodat je effectief kunt bijdragen aan een betere wereld. 
  4. Samenwerken aan verandering: Werk samen met gelijkgestemde medestudenten van allerlei verschillende studierichtingen en ontdek hoe jullie gezamenlijk impact kunnen maken door kleine, maar betekenisvolle veranderingen te realiseren. 
  5. Direct impact maken: Je beïnvloedt direct het leven van anderen op een positieve manier.  

Onderwerpen waar we bijvoorbeeld aan werken zijn: Klimaatstress onder jongeren, Consuminderen, Duurzaam ondernemen, Mentale gezondheid, Healthy Living en nog veel meer. We werken ook samen met studenten van de Anton de Kom Universiteit in Paramaribo in Online Hackathons. 

 

Studenten die doorgaan met Changemakers 2 (30EC) gaan nog een stap verder en gaan direct aan de slag in de praktijk met een eigen project of stage om een positieve duurzame verandering tot stand te brengen.  

 

De inhoud van de minor bestaat uit een mix van verschillende (vernieuwende) onderwijsactiviteiten zoals een experience-week, workshops, kenniscolleges, excursies en gastcolleges. 

Leerdoelen

Na afloop van deze minor: 

  1. heb je jouw eigen unieke bijdrage (passie, motto en kerntalent) ontdekt; 
  2. heb je deze ingezet om positieve verandering in je directe omgeving tot stand te brengen;  
  3. heb op een andere manier leren kijken naar maatschappelijke uitdagingen; 
  4. heb je samengewerkt met (internationale) medestudenten aan oplossingen voor een maatschappelijk thema; 
  5. heb je door jouw unieke bijdrage en eigen project/stage,  blijvende impact gemaakt binnen nieuwe en bestaande organisaties 

Ingangseisen

Derde- en vierdejaars studenten van alle opleidingen.  

  

Toelatingseisen: minimaal propedeuse, minimaal 30 EC uit de hoofdfase en verder staat de toelating tot de minor ter beoordeling van de examencommissie van de opleiding.  

Literatuur

  • 50,00 euro voor excursies 
  • Het Triple Layered Business Model Canvas in de praktijk van Suzanne van Stratum 

Rooster

Contacturen met docent: 8 uur per week in Changemakers  (30EC variant) 

Contacturen zonder docent: 16 uur per week! 

Het gaat om een verdiepende minor van 15 respectievelijk 30 EC. Dat betekent dat je per week ca. 36 uur aan deze minor besteed. Het wordt afgeraden om deze minor te combineren met een afstudeertraject of een stage, tenzij de praktijkopdracht hierop aansluit. 

Toetsing

  • Individueel portfolio (30 EC minor) 
  • Beroepsproduct (30 EC minor)