Kies op maat

Inloggen Menu

HR Analytics

Dat data ook binnen het HR-vakgebied van toegevoegde waarde is, daarvan hoeven we (bijna) niemand meer te overtuigen. HR Analytics is ‘here to stay’ maar dan wel op basis van een gedegen aanpak. Wil jij leren hoe je m.b.v. data (nog) betere HR adviezen kunt geven? En hoe HR met een data gedreven aanpak kan bijdragen aan het realiseren van organisatiedoelstellingen? Schrijf je dan in voor de minor HR Analytics.  

 

In teamverband ga je aan de slag met een specifiek businessvraagstuk of onderzoek je voor een organisatie de mogelijkheden hoe zij zich verder kan ontwikkelen op het gebied van HR Analytics. Je leert hoe je de juiste vragen stelt, data verzamelt, prepareert, analyseert (o.a. via statistische analyses in Excel) en interpreteert. Ook leer je analyses te vertalen naar waardevolle inzichten, en weet je uitkomsten en inzichten op een aansprekende manier te rapporteren aan management en stakeholders. 

 

Aanvullend op de groepsopdracht ontwikkel je je eigen visie op HR Analytics. Je gebruikt hiervoor relevante theorie en gaat op zoek naar best practices en learnings in de dagelijkse praktijk. Ook reflecteer je op jouw eigen rol. 

Leerdoelen

De student heeft inzicht in de rol en betekenis van HR Analytics voor HR en de business. Hij/zij kan een businessvraagstuk voor een organisatie oplossen m.b.v. statistische analyses van HR- en businessdata (in Excel) en/of een advies uitbrengen voor de introductie dan wel verdere verbetering van HR Analytics binnen een organisatie. Hij/zij heeft een visie ontwikkeld t.a.v. HR Analytics en de eigen verdere professionele ontwikkeling. 

Ingangseisen

Derde- en vierdejaarsstudenten van de opleidingen Human Resource Management, Commerciële Economie, Bedrijfskunde en Informatica.  

 

Voorwaarde: studenten dienen de mogelijkheid te hebben bij een organisatie een onderzoek te doen en advies uit te brengen.  

 

Gevraagd wordt: basiskennis van Excel en/of enige kennis van statistiek. 

 

Studenten van andere studierichtingen die voldoende kennis hebben van HR, management en organisatie en beschikken over basiskennis van Excel en enige kennis van statistiek kunnen contact opnemen met Petra van Dam om te overleggen over hun deelname. 

 

Toelatingseisen studenten van andere studierichtingen buiten M&B: minimaal propedeuse, minimaal 30 EC uit de hoofdfase en verder staat de toelating tot de minor ter beoordeling van de examencommissie van de opleiding. 

Literatuur

  • HR Analytics - Waarde creëren met data-gedreven HR-beleid (Toine Al & Irma Doze) - Mindcampus, Amsterdam (3de druk)  

 

  • Excellence in People Analytics (Jonathan Ferrar & David Green), Kogan Page Ltd (1ste druk). 

Rooster

Eén dag van 6 uur per week 

Toetsing

  • Adviesopdracht m.b.t. een businessvraagstuk bij een organisatie (groepsproductopdracht, 50%); 
  • Mondelinge Visie t.a.v. HR Analytics (individueel, 50%).