Kies op maat

Inloggen Menu

HR Technologie

In de minor HR Technologie ga je vanuit een consultantrol een zelfgekozen organisatie adviseren over de manier waarop zij het beste HR Technologie kunnen inzetten of optimaliseren. Denk hierbij aan apps die gebruikt worden voor recruitment, onboarding, game learning of het beoordelen van medewerkers (je leert dus niet om te configureren of te programmeren).  

 

In je advies geef je aan welke technologie (apps) de organisatie het beste voor het vraagstuk kan inzetten. Hiervoor organiseer je ook demonstratiesessies met potentiële leveranciers. Ook besteed je aandacht aan randvoorwaarden en slaag- en faalfactoren bij de invoering en het gebruik van de nieuwe toepassing (game, app etc.). 

 

In de colleges komen meerdere gastsprekers die hun praktijkervaringen komen delen. Ook de docenten hebben veel ervaring met het toepassen van HR Technologie in organisaties. 

 

De mogelijkheden voor het digitaliseren en inzetten van technologieën in het HR-vak wordt steeds belangrijker. Relatief weinig HR-professionals hebben zich hierin gespecialiseerd, terwijl organisaties en HR-afdelingen hier grote behoefte aan hebben.  

 

Een ding is zeker: na het succesvol afronden van deze minor kun jij direct van waarde zijn door HR Technologie voor organisaties in te zetten of te verbeteren. 

Leerdoelen

De student heeft inzicht in de rol, betekenis, toepassingsmogelijkheden en succes- en faalfactoren van HR Technologie. Hij/zij kan aan de hand van een concreet organisatie/HR-vraagstuk adviezen uitbrengen over de aanschaf: juiste keuze voor een bepaalde technologie (recruitmentsoftware, onboardingsapp etc.) en over een effectieve en efficiëntie inzet en doorontwikkeling hiervan. 

Ingangseisen

Derde- en vierdejaarsstudenten van de voltijd- en deeltijd opleiding Human Resource Management.  

 

Studenten van andere studierichtingen die voldoende kennis hebben van management en organisatie kunnen contact opnemen met Max van Liemt om te overleggen over hun deelname. 

 

Toelatingseisen studenten van andere studierichtingen: propedeuse en minimaal 30 EC uit de hoofdfase. Verder staat toelating tot de minor ter beoordeling van de examencommissie van de opleiding.  

 

Voorwaarde: studenten dienen de mogelijkheid te hebben om bij een organisatie onderzoek te doen en advies uit te brengen over organisatie/HR-vraagstukken waarvoor oplossingen met behulp van HR Technologie worden gezocht. 

Literatuur

Alle benodigde lesmaterialen worden (digitaal) aangeboden. 

Rooster

Een dag van 6 uur per week. 

Toetsing

Adviesopdracht m.b.t. een HR/organisatie bij een organisatie (combinatie individuele en duo-opdracht) en inclusief eindpresentatie bij opdrachtgever.