Kies op maat

Inloggen Menu

Conflicthantering en Mediation

Conflicten. We hebben er allemaal mee te maken en we zouden ze allemaal het liefste vermijden. Of het nu gaat om conflicten in de privésfeer of op het werk. Toch kunnen conflicten heilzaam zijn. Zeker als ze op een goede manier worden beëindigd. Je groeit als persoon, kunt je relaties verstevigen, je grenzen assertief aangeven, onderhandelen en creatief nadenken over oplossingen. Wie wil dat nu niet?  

 

In de minor Mediation gaan we nader in op de manier waarop je via mediation conflicten op een constructieve manier kunt oplossen De minor is een mooie uitbreiding in de toolkit van bijvoorbeeld studenten HRM, SJD, Communicatie en Toegepaste Psychologie. De minor vormt een uitstekende basis (vooropleiding) voor een opleiding tot mediator. 

Leerdoelen

  • Je kunt conflicten analyseren met behulp van verschillende instrumenten en modellen; 
  • Je kunt onderhandelen (distributief en integratief); 
  • Je kunt verschillende mediationtechnieken toepassen. 
  • Je leert reflecteren op je eigen mediationvaardigheden 

Ingangseisen

Derde- en vierdejaars studenten van alle voltijdse opleidingen. 

 

Voorkennis over communicatietheorieën en conflicten is gewenst. Lacunes hierin moeten zo nodig voorafgaand of tijdens de minor worden bijgespijkerd.  

 

Toelatingseisen: minimaal propedeuse, minimaal 30 EC uit de hoofdfase en verder staat de toelating tot de minor ter beoordeling van de examencommissie van de opleiding. 

Literatuur

It’s Learning en online reader (via digitale leer- en werkomgeving). Overige literatuur nog te bepalen. 

Rooster

7 lesweken, 6-9 uur per week met twee verschillende docenten. 

Toetsing

  • Portfolio: cijfer; 
  • Assessment: cijfer.