Kies op maat

Inloggen Menu

Diversiteit, Identiteit & Inclusie I

​​Diversity is the mix. Inclusion is making the mix work (Andres Tapia).  

  

Het zijn niet onze verschillen die ons verdelen, maar ons onvermogen deze verschillen te herkennen, te accepteren en te vieren.  

Audry Lorde, Sister Outsider (1984)  

  

Ben jij die professional die wil bijdragen aan een divers en inclusief werkveld en het verschil maakt? In deze minor werk je actief aan jouw skills en jouw identiteitsontwikkeling!   

   

Bij diversiteit en inclusie gaat het om de zichtbare en onzichtbare verschillen. Denk aan leeftijd, seksuele identiteit, religie, etniciteit, afkomst, waarden en normen, disability, werkstijl of sociaaleconomische status. Hoe spelen deze aspecten een rol in jouw werkveld en hoe handel jij daarbinnen?   

   

Je krijgt inzicht in ‘diversity of thought’. Je leert om in werkteams de kracht van diversiteit te benutten. Je ontwikkelt je persoonlijke kwaliteiten en persoonlijk leiderschap.    

Je leert nadenken over wie jij bent in verhouding tot de ander. Hoe kun jij als professional omgaan met dilemma’s rond diversiteit en inclusie?   

   

   

We kijken naar inclusie- en exclusiedynamieken in Nederland en verbinden dit met internationale ontwikkelingen. Je krijgt een inhoudelijke basis: theorie en achtergrondinformatie. Je leert omgaan  met conflicten en ethische kwesties, bijvoorbeeld in organisaties en teams.   

   

Werkwijze   

Individueel en in teamverband ontwikkel je perspectieven voor de superdiverse samenleving in Nederland en daarbuiten. Je stapt uit je ‘comfortzone en onderzoekt eigen aannames, door middel van fieldwork (stages en bezoeken).    

 

 

Leerdoelen

Aantonen van de leeruitkomst 

Ingangseisen

Derde en vierdejaars bachelorstudenten 

Literatuur

 Madhoera, M. (2022). De inclusieve organisatie. Berghauser Post Publishing  

  

Ruijters, M. & Simons, R. (2015). Je binnenste buiten. Boom uitgevers Amsterdam  

  

Rubio Repáraz, L., Ardjosemito-Jethoe, S. & Rijk, K. (2020): Diversiteit in de Samenleving. Koninklijke Van Gorcum

Rooster

8 uur op woensdag 

Toetsing

  • Leeruitkomst (V/O) 
  • aanwezigheid verplicht, kwalificatie, V/O