Kies op maat

Inloggen Menu

Diversiteit, identiteit en inclusie II

​​Diversity is the mix. Inclusion is making the mix work (Andres Tapia).  

Het zijn niet onze verschillen die ons verdelen, maar ons onvermogen deze verschillen te herkennen, te accepteren en te vieren.  

Audry Lorde, Sister Outsider (1984)  

Vind je het vanzelfsprekend dat iedereen waardevolle kwaliteiten heeft en gelijke kansen verdient? Wil je de talenten van alle studenten of medewerkers benutten? Is het jouw visie om bij te dragen aan de ontwikkeling van je doelgroep op het gebied van diversiteit en inclusie, dan is deze minor iets voor jou.  

Deel 2 van deze minor bereidt je voor op het werken in superdiverse groepen. Je leert omgaan met verschillen in achtergrond, identiteit en niveau. Je leert hoe alle talenten waardevol zijn in een inclusieve organisatie. Actuele theorieën ondersteunen en verbreden je visie op je eigen handelen.  

Als professional ontwikkel je binnen de minor een breed palet aan beroepsvaardigheden. Hiermee ben je in staat om een diverse en inclusieve omgeving te creëren. Je leert hoe je vanuit een analyse kunt toewerken naar een interventie, gericht op het inclusief maken van een doelgroep. Deze interventie biedt de mogelijkheid om binnen een organisatie of team te spreken over inclusie en diversiteit.  

Werkwijze   

Individueel en in teamverband kijk je vanuit diverse perspectieven naar de situatie en behoeften van een doelgroep. Je werkt een deel in een organisatie. Je ontwikkelt diverse interventies. Je leert hoe je voor een doelgroep een inclusieve omgeving kunt creëren.  

Leerdoelen

Aantonen van de leeruitkomst 

Ingangseisen

Derde en vierdejaars bachelorstudenten 

Literatuur

 Madhoera, M. (2022). De inclusieve organisatie. Berghauser Post Publishing  

Ruijters, M. & Simons, R. (2015). Je binnenste buiten. Boom uitgevers Amsterdam  

Rubio Repáraz, L., Ardjosemito-Jethoe, S. & Rijk, K. (2020): Diversiteit in de Samenleving. Koninklijke Van Gorcum  

Rooster

8 uur op woensdag 

Toetsing

  • Leeruitkomst (V/O) 
  • aanwezigheid verplicht, kwalificatie, V/O