Kies op maat

Inloggen Menu

Constructief ontwerpen

Wil je nu eens echt weten hoe dat gebouw in elkaar zit? Of hoe je slim een brug ontwerpt? Wil je leren een constructie zo door te rekenen en te dimensioneren dat deze werkelijk gebouwd kan worden? Dan is de minor Constructief Ontwerpen iets voor jou!

Leerdoelen

In deze minor leer je:

  • draagconstructies van gecompliceerde bouwwerken in meerdere materialen te ontwerpen en te toetsen.
  • je vergroot je constructieve kennis op het gebied van materialen (voorgespannen beton, staalbeton, composieten) en hun specifieke kenmerken (brand, duurzaamheid), op het gebied van bouwdelen (vloeren, wanden, stabiliteitsvoorzieningen) als ook op het gebied van mechanica en numerieke modellering met moderne software.
  • ook vergroot je je analytische, communicatieve en projectvaardigheden.


Als je de minor hebt afgerond ben je voor de bouwwereld een breed inzetbare ingenieur met technische diepgang op het gebied van constructief ontwerpen en rekenen, met kennis van voorschriften en materiaaltoepassingen.

Daarnaast heb je vaardigheden als probleemoplosser en teamwerker: je bent communicatief, regelend, flexibel, planningsvaardig en je kunt een bijdrage leveren aan een multidisciplinaire probleemaanpak.

Ingangseisen

- Propedeuse behaald
- Maximaal 15 studiepunten studieachterstand in semester 3 en 4
- Alle stages t/m jaar 3 behaald
- Deze minor is toegankelijk voor studenten Bouwkunde en Civiele Techniek.

Rooster

De minor gaat van start in september. De duur van de minor is een half jaar, en beslaat twee onderwijsperiodes. Contacttijd is geschat op 15 lesuren per week.

Toetsing

Praktijkgestuurd:
Studenten worden per project getoetst aan de hand van het op te leveren beroepsproduct waarmee je aantoont dat je competenties op een bepaald niveau hebt verworven. Aan de hand van producten en presentaties worden de studenten beoordeeld door de opdrachtgever, docenten, medestudenten van het eigen multidisciplinaire team en het beroepenveld.


Kennisgestuurd:
Ondersteunend aan de projecten worden enkele onderdelen cursorisch aangeboden. Dit kunnen theoretische onderdelen of vaardigheidstrainingen zijn, die schriftelijk kunnen worden getoetst of als onderdeel van het project waar mogelijk en relevant.

Aanvullende informatie

Volg onze online voorlichting

Deze voorlichting is een interactieve online bijeenkomst via Teams. Je krijgt een korte presentatie over de minor en kunt daarna vragen stellen aan de docent. Je kunt meedoen op je mobiel, laptop of tablet.

Door hieronder op de datum van de voorlichting te klikken kom je in de Teams meeting.