Kies op maat

Inloggen Menu

Erfgoededucatie Tweede Wereldoorlog en meer!

De Tweede Wereldoorlog is een onderwerp dat jongeren blijft boeien. Juist in een tijd waar polarisatie opleeft in de samenleving is kennis over het verleden belangrijk. Holocausteducatie geeft inzichten in het verleden en daardoor meer begrip voor de toekomst.

In deze minor gaan we dieper in op erfgoed rondom deze oorlog. Wat is er bewaard gebleven, hoe gaan we dit in de toekomst gebruiken. Hoe kun je dit vertalen naar interessante lessen voor leerlingen in de basisschool en het voortgezet onderwijs.

De kracht van erfgoededucatie ligt in het omgevingsonderwijs. Door de leerlingen in contact te brengen met ons cultureel erfgoed vergroot je het cultureel bewustzijn en het historisch besef. In deze minor gaan de studenten daarmee aan het werk op verschillende manieren. Dit doen de studenten door te ervaren hoe zij erfgoededucatie gestalte kunnen geven binnen het basis en voortgezet onderwijs. De studenten verwerven in theorie en in de praktijk kennis van nationaal en internationaal erfgoed. De minor vind deels plaats op locatie. Wij bezoeken onder andere erfgoedlocaties in Westerbork, Vught, Amsterdam, Rotterdam en Berlijn.

Voor studenten van de lerarenopleiding geschiedenis is er vanwege hun voorkennis, de mogelijkheid om extra te verdiepen.

Ingangseisen

Deze minor is o.a. interessant voor studenten van de Lerarenopleiding vo/bve, de Pabo en Lerarenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving..

Literatuur

Aanbevolen literatuur

Vanwege de diversiteit aan onderzoeken verschilt de literatuur per student.

Rooster

Lesdagen

Donderdag en vrijdag voltijd

Toetsing

Fase 1 15 punten rubrics punt 1 /8
Fase 2 15 punten rubrics punt 9/12

Aanvullende informatie

Online voorlichting