Kies op maat

Inloggen Menu

Beperkt Onbeperkt, samen werken aan participatie

Welkom bij de Minor Beperkt Onbeperkt, waarin we je meenemen op een boeiende ontdekkingstocht binnen het vakgebied van Disability Studies. Hier draait alles om de vrijheid en levenskwaliteit van mensen met beperkingen. Het is meer dan alleen theorie; het is een uitnodiging om kritisch na te denken en diep te graven in dit fascinerende onderwerp.

Stel je voor: een leven zonder beperkingen. Sporten, werken, uitgaan, je dag plannen zoals jij dat wilt. Maar hoe pak je dat aan als je te maken hebt met een auditieve, fysieke of visuele beperking? En belangrijker nog, hoe kun jij als professional bijdragen aan het mogelijk maken van deze vrijheid voor mensen met beperkingen? Deze uitdagingen gaan we samen verkennen vanuit jouw vakgebied. Klaar om te ontdekken hoe jij een positieve impact kunt hebben op de levenskwaliteit van anderen?

De zorg verandert snel en wordt complexer, daarom hebben we gedreven professionals nodig met een visie die kunnen denken vanuit het perspectief van hun cliënten. Dat is waar jij in beeld komt! Deze minor biedt je de kans om kritisch na te denken over je eigen professionele waarden en geeft je de tools om de participatie en het burgerschap van je toekomstige cliënten te versterken.

We duiken diep in thema's als participatie, burgerschap, eigen regie, ervaringskennis en diversiteit. Je leert hoe je als professional het verschil kunt maken door burgerschap en participatie te ondersteunen en te versterken. We dagen je uit om vanuit verschillende perspectieven te kijken naar het maatschappelijk belang van participatie en de voorwaarden om mensen écht te laten deelnemen.

We gaan daarbij niet alleen in op theoretische aspecten zoals beeldvorming, ervaringskennis en de impact van hulpmiddelen, maar je ontmoet ook ervaringsdeskundigen en we nemen je mee naar het co-creation lab, waar je onder begeleiding van een enthousiaste docent op een creatieve ontdekkingstocht met een praktijkvraagstuk gaat. Hier is ruimte voor jouw innovatieve en creatieve ideeën en dagen we je uit om out-of-the-box te denken en te werken.

Let’s go!

Leerdoelen

Na het volgen van deze minor:

-        Heb je je ontwikkeld tot een kritische professional met een brede visie op ‘burgerschap, participatie en eigen regie’ van mensen met een handicap.”  ​

-        Heb je vanuit een nieuwsgierige blik methodisch, ontwerpgericht en transprofessioneel samen gewerkt aan praktijkvraagstukken met betrekking tot versterken van ‘burgerschap, participatie en eigen regie’ van mensen met een handicap.”​

Ingangseisen

Vierdejaarsstudenten Gezondheidszorgopleidingen en Sociale opleidingen

Literatuur

Voor deze minor hoeven geen boeken aangeschaft te worden. Literatuur wordt door de docenten met je gedeeld

Toetsing

Portfolio met verschillende bewijsstukken en ontvangen feedback.

Aanvullende informatie