Kies op maat

Inloggen Menu

Train the trainer & Master Yourself

Wil je met zelfvertrouwen voor een groep kunnen staan? Wil je werken aan jouw persoonlijke groei en meer weten over mindsets? Kom dan naar de Minor TRAIN TE TRAINER & MASTER YOURSELF. 

In de Minor TRAIN THE TRAINER & MASTER YOURSELF leer je over hoe jij leert, denkt en natuurlijk hoe jij zou kunnen trainen. 

Om goed te kunnen trainen is het belangrijk om jezelf te leren kennen. Je doet daarom veel zelfonderzoek. Hoe leer jij het beste? Hoe sta jij voor een groep? Hoe ga je om met weerstand? Je besteedt tijd aan het vinden van je eigen stijl als trainer. Bijvoorbeeld door een workshop Personal Branding en door het bijhouden van een dagboek waarin je reflecteert op je ervaringen in het geven en krijgen van trainingen. 

Dit is vooral een doe-minor. Tijdens de minor maak je zoveel mogelijk vlieguren met het geven van trainingen. Meteen in Blok 1 zul je samen met iemand uit de groep regelmatig een minitraining of workshop verzorgen. Zo leer je door te doen, te experimenteren en daarop feedback te krijgen van je medestudenten. 

Naast zelfonderzoek en trainen, is het verkopen van je eigen training een belangrijk element. Hoe zorg je dat je jouw training goed in de markt zet? En hoe voer je een gesprek met een opdrachtgever op zo'n manier dat je hem of haar uiteindelijk jouw training verkoopt?  Je leert over theorieën en tools uit de NLP, psychologie, groepsdynamica en praktische filosofie. Je onderzoekt welke modellen voor jou werken en gaat hiermee aan de slag om een training te ontwerpen van een dagdeel opleveren.

Video: 

 

 

Leerdoelen

  1. Diverse trainingen (tot maximale omvang van 4 uur) te ontwikkelen en uit te voeren m.b.v. modellen uit NLP, Psychologie en Filosofie.
  2. Creatieve trainingselementen te ontwerpen.
  3. Een training te evalueren en te verbeteren.
  4. Effectieve marketing op te stellen en uit te voeren voor jouw training.
  5. Een klant lucratief te contracteren voor jouw training.
  6. Reflecteren op jouw eigen stijl en ontwikkeling als trainer.
  7.  

Ingangseisen

De minor is toegankelijk voor studenten die een basis hebben in vaardigheidstrainingen op het gebied van gespreksvoering en communicatie. Studenten dienen te voldoen aan de minor-toelatingsgrens die hun eigen opleiding stelt met een minimum van 40EC plus de propedeuse. Twijfel je of je toelaatbaar bent? Stuur dan een mail aan Bianca Bloemen, contactgegevens hieronder.

 

Deze minor wordt in semester 2 aangeboden.  

Literatuur

​Het geheim van de trainer, Lianne Kaufman en Janneke Ploegmakers, Pearson, 2012, ISBN 978-90-430-2136-4​

Diverse artikelen die tijdens de training bekend worden gemaakt.

Rooster

Ga ervan uit dat je drie dagen wordt ingeroosterd, op maandag, dinsdag en woensdag, tussen 8.30 en 19.00 uur.

De studiebelasting bedraagt ongeveer 40 uur per week, mede in verband met externe opdrachtgevers.

Verplichte contacturen per week: 20

Toetsing

De minor TRAIN THE TRAINER kent drie hoofdthema's: trainen, verkopen en de ontwikkeling van jouw eigen merk als trainer. 

Je bouwt een portfolio op van de onderdelen waar je het meeste trots op bent en ontwikkelt zo je eigen merk als trainer. Elk blok levert 15 ec op.

Blok  1
Aan het einde van blok 1 laat je in een tussenassessment zien dat je in staat bent om een draaiboek te maken voor de minitrainingen die je hebt ontwikkeld en gegeven. Daarin komt je kennis van verschillende theorieën naar voren. Je laat zien dat je je eigen training kunt evalueren en aanscherpen. Je kunt je eigen stijl als trainer in beeld brengen en hebt een intake-gesprek met een opdrachtgever succesvol afgerond.

Blok 2
Aan het eind van blok 2 laat je in een eindassessment zien dat je een opdrachtgever hebt gecontracteerd voor een door jou ontwikkelde training. Met behulp van een filmanalyse laat je een evaluatie hiervan zien, de analyse gaat zowel over jouzelf als trainer als de inhoud van de training zelf. Tenslotte reflecteer je op de manier waarop jij jezelf en jouw training in de markt zet. Je laat zien hoe jouw merk als trainer er precies uitziet.

Wanneer een student een onderdeel niet succesvol heeft afgerond in de onderwijsperiode waarin de student het onderwijs van de minor heeft gevolgd, dan kan de student alsnog de minor afronden tijdens volgende onderwijsperiode(n) van de betreffende minor.
Wordt een minor niet meer aangeboden of is de inhoud van de minor herzien? Dan biedt de opleiding in het daarop volgende studiejaar nog tweemaal de gelegenheid tot het afronden van de minor. 

Aanvullende informatie

Vragen over de minor?
Contact Bianca Bloemen, b.bloemen@hva.nl

Vragen over de Kies op Maat-procedure?
Contact: onderwijsbureau.fbe@hva.nl

Kosten
We trainen regelmatig op externe lokaties en je voert trainingen uit bij externe organisaties. Studenten die niet beschikken over een ov-kaart dienen rekening te houden met kosten voor openbaar vervoer.

Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst ondertekende leerovereenkomsten in behandeling genomen.