Kies op maat

Inloggen Menu

Neurorevalidatie

Met deze minor ga je echt aan de slag. Je maakt ontzettend veel mee, je wordt uitgedaagd en je kunt echt iets bijdragen aan de zorg. Wil je na je studie in de neurorevalidatie gaan werken? Dan is deze minor echt een must do! Klaar voor je sollicitatiegesprek!

In de minor neurorevalidatie draait alles om de mens achter de neurorevalidant. Je maakt de zorg van de neurologische patiënt een tijd lang van dichtbij mee. Je ervaart alle zorguitdagingen die genomen moeten worden; welke - soms moeilijke - keuzes zorgverleners, patiënten en hun familie moeten maken maar ook hoe je de zorg voor de patiënt met een team van zorgprofessionals zo goed mogelijk probeert te organiseren. 

Aan de hand van meerdere mens gerelateerde thema’s doorloop je het zorgtraject van de patiënt met een neurologische aandoening. Je verdiept je in de verschillende vaardigheden die daarbij van toepassing zijn. Daarnaast ontwikkel jij jezelf in het werken in interprofessionele zorgteams en leer je de ins’ en outs’ van een multidisciplinair overleg. In het eerste deel van de minor werk je in een interdisciplinair groepje studenten aan jullie eigen Magazine. Daarin beschrijf je het zorgpad van een patiënt, interview je meerdere experts, presenteer je de fijne kneepjes van jullie verschillende vakgebieden. Naast het magazine werk je ook aan een portfolio: ‘ik, als zorgprofessional’ waarin je reflecteert op je eigen ontwikkeling. Ook train je iedere week samen met lectoren, docenten en zorgprofessionals een multidisciplinair overleg op basis van realistische casuïstiek rechtstreeks uit de eerste en tweedelijns praktijk.

In deel II van de minor ga je aan de slag met het oplossen van een zorguitdaging bij een zorginstelling aan de hand van een ontwerpgerichte aanpak, die we aan het einde van de minor aan de hand van een prototype presenteren aan verschillende zorgorganisaties. 

Met deze minor maak jij jezelf startklaar voor de praktijk van neurorevalidatie. En dat niet alleen.., je kan ook een steentje bijdragen aan goede zorg door samen met studenten van verschillende opleidingen een oplossing te bedenken voor de knelpunten die patiënten en zorgprofessionals nu ervaren.

Video

Minor Neurorevalidatie - HvA

Leerdoelen

Als toekomstig zorgprofessional ben je startklaar om het interprofessionele zorgtraject in de praktijk van neurorevalidatie vorm te geven én je hebt daarbij iets toe te voegen met betrekking tot de toekomst naar optimale en goede zorg. 

Aan het eind van het eerste deel van de minor geef je aan de hand van een magazine inzicht in de door jouw opgedane kennis, vaardigheden en professionele attitude in de (klinische) neurorevalidatie waarbij je hebt laten zien dat je interprofessioneel kunt samenwerken en gezamenlijke besluitvorming inzet.  Aan het einde van deel II heb je een uitdaging uit het zorgpad opgelost doordat er een gezamenlijk prototype product is ontwikkeld. Bovendien ligt er een plan klaar om het prototype te implementeren in de daadwerkelijke praktijk.  

Aan de hand van het Magazine en het innovatie product werk je aan de volgende leeruitkomsten: expert, samenwerker, besluitvormer, persoonlijk leider, innovator, onderzoeker en verbinder. Aan het eind van deel I en deel II wordt a.h.v. door jouw aangeleverd bewijsmateriaal beoordeeld of jij jezelf voldoende hebt weten te ontwikkelen op deze leeruitkomsten.

Ingangseisen

Deze interdisciplinaire minor is toegankelijk voor studenten aan een zorgopleiding. Je hebt je propedeuse en tenminste 40 ECTS uit de hoofdfase behaald.

Minimaal aantal studenten: 12
Maximaal aantal studenten: 25

Deze interdisciplinaire minor is toegankelijk voor studenten aan een zorgopleiding (Podotherapie, Ergotherapie, Fysiotherapie, Oefentherapie, Verpleegkunde).

Studenten van andere opleidingen kunnen worden toegelaten na toestemming van de minorcoördinator en na toestemming van de examencommissie van de eigen school.

Literatuur

Wordt verstrekt tijdens de minor. Er is geen boekenlijst aanwezig.

Rooster

In de minor neurorevalidatie werken we met een vast weekritme. Elke dag van de week heeft zijn eigen doelstellingen en leeropbrengsten.

Je bent 4 halve dagen op de HvA en 1 dag per week is bedoeld voor studie en uitwerking van opdrachten en dossiers. In deel II ben je ook 1 dag per week bij een zorgorganisatie.

Contacturen:
Het aantal contacturen per week is 16 uur, verdeeld over 3 of 4 dagen.

Toetsing

De minor bestaat uit twee delen. Zowel deel I als II betreffen 10 lesweken en zijn beide goed voor 15 EC's. Deel II is een inhoudelijk vervolg op deel I en bedoeld voor studenten die het minorprogramma in zijn geheel (30EC) willen volgen.  

Er zijn twee toetsmomenten. Zowel week 10 en 20 bevatten portfolio assessment en groepproduct beoordeling (patient journey & zorginnovatie).

De herkansing van week 10 valt in week 20 van hetzelfde semester. De herkansing van week 20 valt aan het einde van de daarop volgende onderwijsperiode (10 weken). 

Aanvullende informatie

Vragen over de minor?

Contactpersonen:

Colette van het Schip; c.van.het.schip@hva.nl
Erica Blokker; h.j.m.blokker@hva.nl
Lisanne Klink; l.klink@hva.nl
Sil Kloppenburg; s.kloppenburg@hva.nl
Thijs Valk; t.a.w.valk@hva.nl

Vragen over de Kies op Maat procedure?
Contact Niermela Chote-Sobha, n.chote-sobha@hva.nl

Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst ondertekende leerovereenkomsten in behandeling genomen.