Kies op maat

Inloggen Menu

Wetenschappelijke schrijfvaardigheden

Het schrijven van artikelen is een belangrijke vaardigheid. Een goed geschreven en helder gestructureerd artikel kan een plezier zijn om te lezen. Om zo’n artikel te schrijven, moet je de lezer bij de hand nemen en overtuigen van de relevantie, correctheid en adequaatheid van de ideeën.

In deze cursus leer je schrijven in de wetenschappelijke schrijfstijl. Je gaat eerst een onderwerp kiezen uit vier voorgestelde onderwerpen. Dan ga je een literatuurscan doen over jouw gekozen onderwerp en vervolgens daar een artikel over schrijven. Als laatste stap ga je als editor fungeren van je eigen artikel.

Leerdoelen

Na bestudering van deze cursus kun je:

  • een technisch onderzoekspaper schrijven dat met betrekking schrijfstijl geschikt is voor indiening bij een wetenschappelijke conferentie of tijdschrift,
  • LaTeX gebruiken om je artikel te schrijven,
  • een literatuurscan uitvoeren en de betrouwbaarheid van academische bronnen

Ingangseisen

Je hebt minimaal 120 EC afgerond in je eigen opleiding.

Literatuur

Digitale bronnen.

Toetsing

Schrijfopdracht.

Aanvullende informatie

Voor verdere info over de cursus zie: http://www.ou.nl/studieaanbod/IB2002

Deze cursus is onderdeel van de premaster van de Master Artificial Intelligence bij de Open Universiteit. Voor uitgebreide informatie over deze masteropleiding zie: http://www.ou.nl/studieaanbod/maai

Voor vragen over eventuele toelating tot deze opleiding neem contact op met de studieadviseur via studieadvies.informatica@ou.nl.