Kies op maat

Inloggen Menu

Ethiek en spiritualiteit

In de hedendaagse samenleving bestaat veel aandacht voor ethische vragen. Denk alleen maar aan de ecologische uitdaging, de vragen rond seksualiteit en gender, nieuwe oorlogen met semi-autonome wapens, toenemende spanningen tussen bevolkingsgroepen en het terrein van de zorg. Tegelijk bestaat bij een deel van de mensen een hernieuwde behoefte aan zingeving en spirituele verdieping, omdat de nadruk op rationaliteit, management en economische groei de behoeften van het menselijke hart onvervuld laat.

In deze module vragen wij op welke manier christelijk geloof en theologie kunnen bijdragen aan de bezinning op ethiek en spiritualiteit. Daarbij blijkt dat deze beide juist in het licht van de Bijbel sterk met elkaar samenhangen.

Leerdoelen

Voor meer informatie over de leerdoelen van dit vak, zie onze studiegids:

https://tuu.nl/studiegids-bachelor/

 

Ingangseisen

Om mee te kunnen doen met deze module moet je de propedeuse of de eerste 60 EC van je HBO-opleiding hebben voltooid of in het bezit zijn van een VWO-diploma. 

Rooster

Let op! Keuzemodules kunnen tegelijk met andere keuzemodules worden ingeroosterd, waardoor mogelijk roosterconflicten kunnen optreden.

Toetsing

Voor meer informatie over de toetsing van dit vak, zie onze studiegids:

https://tuu.nl/studiegids-bachelor/