Kies op maat

Inloggen Menu

Nieuwe gewassen en nieuwe teeltsystemen voor de tuin- en akkerbouw; New Crops and Cultivation systems for Agriculture (ANGT)

Deze verdiepende minor is het resultaat van de integratie van technologie, biologie, ecologie en biotechnologie en heeft als uitkomst een toekomst bestendige tuin- en akkerbouw in Nederland. Onderwerpen die aan bod komen zijn nieuwe teeltmethoden, zoals strokenteelt, pixelfarming, en agrovoltaics. Een duurzamere- gewasbescherming (IPM) en bemesting. De gewassen en rassen waar aandacht aan besteed worden zijn meer weerbaar en veerkrachtig (resilient), maar ook nieuwe gewassen met andere of meerdere doeleinden worden behandeld. Voorbeelden hiervan zijn biobased-, dual- en multipurpose gewassen, en voor Nederland nieuwe voedingsgewassen. De minor gaat ook over teelten, gewassen en technologieën in de onderzoeksfase die kansen bieden voor experimenten op het agrarisch bedrijf. Het assessment stimuleert de studenten eigen ideeën te ontwikkelen en deze in experimenten op lab schaal uit te testen. Het minorteam streeft naar gedegen onderzoek dat geclusterd tot wetenschappelijke publicaties kan leiden.

Deze minor zal gehouden worden in het tweede semester van het vierde studiejaar en kan als verdieping van de minor gezonde gewassen, maar kan ook onafhankelijk van deze, gevolgd worden. Door de focus van deze minor op gewassen én teelt heeft deze veel raakvlakken met bedrijven, lectoraten en andere minoren wat het een unieke positie geeft in Aeres Hogeschool.

 

Leerdoelen

Innoveren, Analyseren, Samenwerken, Presenteren, Globaliseren.

Ingangseisen

Nog in te vullen

Literatuur

Naam:                                  <invullen>

Uitgever:                            <invullen>

ISBN:                                    <invullen>

 

Naam:                                  <invullen>

Uitgever:                            <invullen>

ISBN:                                    <invullen>

Rooster

Semester 2 2024-2025 op de donderdag in de weken: 5, 7, 10, 12, 16, 19 en 21.

Toetsing

Code: ANGT01
Naam: Assessment
Studiepunten: 3
Type examen: Literatuurstudie, presentatievaardigheden, artikel schrijven 
Periode: 4

Code: ANGT02
Naam: Kennis en theorie
Studiepunten: 6
Type examen: schriftelijk
Periode: 4

Code: ANGT03
Naam: Bedrijfsopdracht; vanuit school wordt een opdracht gegeven waar de student aan werkt. De opdracht is in samenwerking met een lectoraat, onderzoeksinstelling of met het bedrijfsleven
Studiepunten: 6
Type examen: Verslag en poster
Periode: 4