Kies op maat

Inloggen Menu

Neurorevalidatie

Vind je  het werken met cliënten met  centraal neurologische aandoeningen (zoals de ziekte van Parkinson, MS, CVA en traumatisch hersenletsel) spannend en uitdagend? Dan ben je bij de minor Neurorevalidatie precies goed:

Vanuit  authentieke revalidatie casuïstiek  wordt er interprofessioneel samengewerkt om te komen tot ondersteuning van cliënten met centraal neurologische aandoeningen. In deze minor staat de cliënt centraal en ligt de focus op eigen regie, zelfmanagement en positieve gezondheid. Interprofessionele samenwerking en technologische ontwikkelingen komen aan bod.  Er zijn regelmatig contacten met revalidanten / ervaringsdeskundigen. Naast interprofessionele bijeenkomsten zijn er ook monodisciplinaire bijeenkomsten gericht op vakspecifieke verdieping. Deze minor zou een mooie voorbereiding kunnen zijn op een stage, maar kan ook verdieping en verbreding geven na stages.

Leerdoelen

  • De student handelt methodisch; verzamelt gegevens, interpreteert en analyseert deze, maakt een plan van aanpak en voert deze uit waarbij alle keuzes vanuit de verschillende perspectieven wordt onderbouwd
  • De student heeft inzicht in de invloed die een neurologische aandoening op de verschillende gezondheidsdimensies kan hebben en kan dit te analyseren en verklaren.
  • De student werkt op professionele wijze in een interprofessioneel team.
  • De student weet wat zelfmanagement ondersteuning inhoudt, kent strategieën om zelfmanagement ondersteuning toe te passen en zet deze in binnen de neurorevalidatie.
  • De student laat inzicht zien in het eigen leerproces op het gebied van neurorevalidatie.

Ingangseisen

Doelgroep: Ergotherapie, Fysiotherapie, Logopedie, Verpleegkunde, Biometrie (Mens en Techniek)

Literatuur

-

Rooster

Werkvormen: werkcolleges, hoorcolleges, practica, workshops

Onderwijscontacttijden: lessen verspreid over de hele week overdag

Toetsing

Portfolio assessment: 15 EC