Voorbereiding tweede bevoegdheid Mobiliteit en transport
Specialisatie van Mobiliteit en Transport
Leerdoelen
MVT.C4.X.23 Techniek in de praktijk C (Energiebronnnen) (5EC)
De docent in opleiding kan in samenspraak met het bedrijfsleven en het onderwijs de vraag vanuit het bedrijfsleven vertalen naar onderwijs. De docent in opleiding kan een technisch inhoudelijke opdracht formuleren en onderbouwen voor het thema Energiebronnen, heeft up-to-date kennis van vakinhoud, kent vakdidactische principes en kan deze vertalen naar onderwijsactiviteiten. De docent in opleiding kan materiaal ontwerpen vanuit een onderwijsvisie waarmee (V)MBO leerlingen/studenten kennis, vaardigheden en beroepshouding ontwikkelen. Hierbij reflecteert de docent in opleiding op de uitvoering van de vakdidactische opdracht en op de ontwikkeling als docent, waarbij een verbeteradvies is opgenomen.
MOB.D4.X.23 Techniek in de praktijk D (Voertuigdynamica) (5EC)
De docent in opleiding kan vanuit zijn netwerk in het bedrijfsleven een technisch inhoudelijke opdracht formuleren en onderbouwen voor het thema Voertuigdynamica, heeft up-to-date kennis van vakinhoud, kent vakdidactische principes en kan deze vertalen naar onderwijsactiviteiten in de beroepspraktijk. De docent in opleiding kan materiaal ontwerpen vanuit de behoefte van het beroepenveld waarmee (V)MBO leerlingen/studenten kennis, vaardigheden en beroepshouding ontwikkelen. Hierbij reflecteert de docent in opleiding op zijn houding als professional op de ontstane samenwerking.
MOB.E4.X.23 Vakspecialisatie motorvoertuigentechniek (5EC)
De student specialiseert zich met een technisch inhoudelijke opdracht op het gebied van motorvoertuigentechniek, door op projectmatige werkwijze een oplossing voor een technisch inhoudelijke ontwerpbehoefte te: initiëren, genereren, realiseren, verantwoorden, presenteren en verbanden te leggen tussen theorie en praktijk, wat bijdraagt aan de beroepsbeeld vorming (V)MBO student/leerling.
MENT.E5.X.20 Keuzespecialisatie M&T (10EC)
Leeruitkomst 1:
De student kan in een vakgerelateerde beroepssituatie, bijvoorbeeld: een stage of werkplek binnen een bedrijf, de vakinhoudelijke kennis en vaardigheden met betrekking tot de kwalificaties: mobiliteit en transport, zelfstandig toepassen. Hij kan beoordelen en met een analyse onderbouwen in welke mate zijn persoonlijke vaktechnische bekwaamheid voldoet aan de kwalificatiecriteria voor een tweedegraads bevoegd leraar mobiliteit en transport volgens de landelijke kennisbasis LTB.
Leeruitkomst 2:
De student laat in samenwerkingsverband met het bedrijfsleven zien, recente ontwikkelingen met betrekking tot mobiliteit en transport in het bedrijfsleven te kunnen duiden en te kunnen vertalen naar het onderwijs door educatief materiaal te ontwikkelen en toe te passen. Met het ontwikkelde materiaal laat de student zien vakdidactische theorieën en middelen toe te kunnen passen om nieuw ontstane technologie te kunnen vertalen naar leerstof waarmee: de doelgroep kennis, vaardigheden en attitude leert en inzicht krijgt in de context en aan collegae geleerd wordt om het nieuwe materiaal zelfstandig te kunnen toe passen.
MVT.E6.X.20 Technologische specialisatie motorvoertuigentechniek (5EC)
De student laat zien dat hij of zij principes, methoden en technieken binnen de motorvoertuigentechniek, vanuit de theorie beheerst om complexe vraagstukken binnen de context van de motorvoertuigentechniek, bijvoorbeeld een casus, op te lossen, te verantwoorden en te onderbouwen.
Ingangseisen
Technische Lerarenopleiding
Literatuur
readers
Toetsing
Portfolio bestaande uit toetsen en beroepsproducten
Aanvullende informatie
De minor gaat van start bij voldoende inschrijvingen. Toelating geschiedt op volgorde van inschrijving. Houd er rekening mee dat een minor vol kan zijn of dat een minor niet door kan gaan vanwege te weinig aanmeldingen.
Je meldt je aan door middel van het opsturen van de ondertekende leerovereenkomst. Zorg er daarom voor dat je leerovereenkomst voor het einde van de inschrijfperiode ondertekend is en per mail bij ons binnen is: minorsbe@windesheim.nl
Je bent aangemeld wanneer wij je leerovereenkomst per mail ontvangen hebben. Eerder ben je bij ons niet in beeld.
Ben je student van Windesheim? Schrijf je dan in via de intekenapplicatie van Windesheim. (Let op: andere inschrijfdeadlines!) Kijk voor meer informatie op de site 'Aanbod Vrije Ruimte'.
Let op; deeltijdstudenten betalen vaak een lager bedrag aan collegegeld dan het collegegeld dat voor de deeltijd of voltijdopleiding staat waar zij de minor willen volgen. Houd er rekening mee dat je in dat geval het verschil zelf dient te betalen.