Kies op maat

Inloggen Menu

Blog Daniëlle van der Sloot

Let new adventures begin!

Looking for new adventures? Step one: Step out of your comfort zone! Uit mijn comfortzone stappen.. dat was mijn goede voornemen van 2016.. Ik wilde meer ervaring op doen en nieuwe mensen leren kennen. Dus besloot ik mijn minor ‘online marketing’ aan Windesheim Almere te volgen, in plaats van mijn vertrouwde Hanze hogeschool in Groningen. Mijn reistijd die hierdoor halveerde was alleen maar een leuke bijkomstigheid.

Zo gezegd zo gedaan, hup daar zat ik in de trein richting Almere. Onderweg naar een school waar ik nog nooit geweest was. Op weg naar een klas met mensen die ik nog nooit gezien had. Om een vak te volgen waar ik nog geen verstand van had.

De eerste informatiebijeenkomst vond ik ontzettend spannend. Op dat soort momenten gedraag ik me opeens als een soort sociaal gestoord mens die niet weet hoe communiceren werkt, en dat terwijl ik communicatie studeer.

Heel toevallig kwam ik meteen iemand tegen die ik ken uit mijn woonplaats. Nog toevalliger was hij van plan om dezelfde minor te volgen als ik. Zo dat was in ieder geval al een klasgenoot waar ik mee kon praten, dezelfde trein mee kon nemen en met wie ik kon wachten op Almere centraal wanneer NS weer eens vertraging zou hebben.

Bij die eerste ontmoeting kwam ik er ook meteen achter dat ik als derdejaars communicatie student, het komende half jaar tussen alleen maar vierdejaars commerciële economie studenten zou zwoegen. Zoals Johan Cruijff zou zeggen: elk voordeel heeft zijn nadeel.

De minor zelf vond ik vanaf dag 1 ontzettend interessant. We kregen veel gastcolleges van een top bedrijf binnen het online marketing gebied, gevestigd in Almere. Ook mochten we het echte google analytics en google adwords examen maken om zo deze certificaten te halen. Na gesprekken met studenten die dezelfde minor volgen aan andere scholen, kwam ik erachter dat ik hierin veel meer onderwijs kreeg en daarmee echt mijn voordeel behaalde.

De overgang van Hanze naar Windesheim was op het begin even wennen, maar na een paar weken ontzettend leuk om beide scholen meegemaakt te hebben. Na een half jaar gestudeerd te hebben bij Windesheim, heb ik nog steeds geen studentenpas ontvangen. Het is dus duidelijk dat ze me liever op de Hanze willen laten blijven.

Ik raad zeker iedereen aan om tijdens hun studie een keer te switchen van onderwijslocatie. Dit kan zijn een andere school, maar ook een ander land. Voordat ik aan dit ‘avontuur’ begon, was de droom om naar het buitenland te gaan heel ontoereikend. Nu ik iets meer uit mijn comfort zone ben gestapt durf ik ook echt verder te kijken en nieuwe avonturen aan te gaan.

Dus zeker nu het nieuwe jaar weer begonnen is, kom uit je comfortzone. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

X- D

Terug naar het overzicht