Kies op maat

Inloggen Menu

Blog Evy Heijmans

Blog - KOM uit je comfortzone!

Mijn naam is Evy, maar mijn vrienden noemen mij Eef(je). Ik ben eenentwintig jaar oud en redelijk perfectionistisch ingesteld, maar “waarom binnen je comfortzone blijven, als daarbuiten veel meer te beleven valt?” Zoals ‘Loesje’ al zei: anders gebeurt er natuurlijk nooit wat. Daarom begon ik afgelopen september aan een educatieve minor op Hogeschool Rotterdam. Voor een meisje uit Goirle (onder Tilburg, zeg ik er altijd maar bij) was dit best een grote stap. Dit leek mij toch de beste optie aangezien de minors die één op één aansloten bij mijn basisopleiding: Bedrijfseconomie aan Avans Hogeschool te Breda, mij wel interessant leken, maar daar was dan ook alles mee gezegd.


Voordat ik begon aan de opleiding Bedrijfseconomie had ik al eens gekeken naar de lerarenopleiding Economie. Ik durfde toen echter die stap nog niet te nemen. Een paar jaar ouder (en wijzer) en met een stage in het bedrijfsleven achter de rug, durfde ik de stap wel te wagen. Via ‘Kies Op Maat’ kwam ik uit bij een minor gericht op het beroep van docent. Deze educatieve minor kwam voor een groot deel overeen met de zogenaamde kopopleiding. Dit is een eenjarige bachelor opleiding waar je met een hbo- diploma in een bepaald vakgebied aan kunt beginnen, om zo uiteindelijk een tweedegraads bevoegdheid in het onderwijs te behalen. De informatie over de koppeling sprak mij ontzettend aan. Via deze minor zou ik dus kunnen ontdekken of het “voor de klas staan” iets voor mij was en zo ja, dan zou ik na mijn afstuderen de kopopleiding verkort kunnen afronden. Ik was direct enthousiast! Dat ik hiervoor twee dagen in de week op- en neer naar Rotterdam moest reizen en voor de overige dagen nog een stageplaats moest weten te bemachtigen, nam ik voor lief.


Dit was natuurlijk iets te optimistisch gedacht allemaal. Eenmaal bezig bleek ik ingeschreven te staan voor weliswaar een educatieve minor, maar dan gericht op het beroepsonderwijs. Ook het openbaar vervoer werkte niet altijd (lees: bijna nooit) mee. Zo dacht NS twee uur vertraging goed te kunnen maken met een stroopwafel en een kopje koffie/thee (eenmaal ingeschonken kon ik niet meer achterhalen wat het ook al weer was).
Dankzij de inzet van de coördinatrice van de kopopleiding was dit eerste punt gelukkig snel opgelost. Over de tweede kwestie laat ik niet te veel details los, NS en ik hebben een haat-liefdeverhouding.

Nu, alweer twee weken voor het einde van de minor, staat niks mij meer in de weg om deze minor succesvol af te ronden! Vooruit, ook dit is iets te optimistisch ingeschat. Enkele deadlines en een tentamenweek kunnen nog roet in het eten gooien, maar hier ga ik niet vanuit. Hierna begin ik aan mijn afstudeertraject en hopelijk kan ik volgend schooljaar het resterende deel van de kopopleiding afronden.

Juf Evy
 

 

Terug naar overzicht