Kies op maat

Inloggen Menu

Blog Fréderique van der Kruk

In de hedendaagse dynamische wereld is het o-zo ontzettend belangrijk dat jij je als student kunt onderscheiden. De banen liggen niet voor het oprapen en dat maakt het des te meer van belang dat jij kunt vertellen tegen potentiële werkgevers wat jouw onderscheidend maakt. Wat maakt jou echt uniek?

Met die vraag in mijn achterhoofd, ben ik opzoek gegaan naar een uitdagende minor. Mijn voorkeur ging uit naar iets dat niet alom bekend was binnen de Bedrijfskunde-opleiding. Ik wilde dus graag iets anders, iets anders dan mijn vrienden van de Hogeschool deden. Ik zal mij even voorstellen, mijn naam is Fréderique, ik ben het type student dat eigenlijk heel graag internationaal business wil drijven en daarnaast ook een andere taal wil leren. Via Kies op Maat kwam ik terecht bij de Minor Latin American Business Studies. Die naam alleen al klinkt als muziek in je oren, toch? De vakken Spaans en International Management waren voor mij reden om voor deze minor te kiezen. Die vakken zouden namelijk bijdragen aan het internationale karakter, dat ik voor potentiele werkgevers wil creëren.

Echter bleek dat deze minor alleen gegeven werd op de HAN in Arnhem. Een onderwijsinstelling waar ik, als student aan het Avans in Den Bosch, totaal geen ervaring mee had. Zelf woonde ik op dat moment nog thuis bij mijn ouders in een dorp naast Eindhoven, dus wat doe je dan? Ja, verhuizen natuurlijk! Ik ben toen op kamers gegaan in Nijmegen, om vervolgens een aantal dagen per week binnen twintig minuten met de sprinter naar de Hogeschool in Arnhem te gaan.

Om eerlijk te zijn, vond ik het wel erg spannend. Ik kende de school niet en dus de leraren ook niet. Zo weet ik nog goed dat ik op de eerste schooldag mijn telefoon open had staan op Google Maps, en op die manier het schoolgebouw moest vinden. Tevens kende ik mijn mede studenten niet. Ik wist niet hoe het schoolsysteem van de HAN werkte, oftewel ik begon helemaal weer op nul. Waar ik op de Bedrijfskunde-opleiding veel studenten en leraren kende, was dat hier totaal niet het geval.

Deze situatie speelde zich anderhalf jaar geleden af. Terugkijkend naar die tijd, had ik voor geen goud een andere keuze minor keuze willen maken. Het is allereerst belangrijk dat jij, ja jij, als student op eigen benen leert te staan en uit je vertrouwde omgeving moet komen. Het is makkelijk om voor de bekende weg te kiezen, want dat is veilig. Maar hoe gaaf is het om je netwerk uit te breiden in een ander deel van Nederland? Daarnaast bieden andere misschien voor jou onbekende hogescholen ook hele toffe minoren aan, waardoor jij je kunt onderscheiden!

KortOM, pak die kans en KOM uit je comfortzone, ook jij kunt dat!

Terug naar overzicht