Kies op maat

Inloggen Menu

Blog Hasret Dayioglu

Kies op maat…
Een minor via Kies Op Maat, ik moest er even over nadenken hoor. Want, waarom zou ik op een andere onderwijsinstelling een minor gaan volgen, terwijl ik dat ook op mijn eigen school kan doen? In eerste instantie dacht ik: zal ik de moeite nemen, uit mijn comfortzone stappen en mezelf blootstellen aan een nieuwe school, nieuwe omgeving, nieuwe klas? Oftewel... Dat dacht ik eerst... Totdat ik realiseerde dat het interessant zou kunnen zijn.
Wil ik innovatie in mijn leven? Dan was dit mijn kans. Misschien klinkt het cliché maar, waarom ook niet? Ik zit in mijn laatste jaar, dus een half jaartje iets nieuws doen in een nieuwe omgeving kan geen kwaad. Ik werd enthousiast en vervolgens ben ik totaal van mening veranderd. Mijn huidige opleiding is Maatschappelijk Werk en Dienstverlening op Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ik raakte geïnteresseerd in de minor ‘’geweld tegen hulpverleners’’ op Hogeschool Rotterdam. Lekker ver van thuis, ver van mijn huidige school, uit mijn comfortzone, voor diegenen die het durven!

Wat me opviel tijdens de minor was dat we op verschillende manieren les kregen. Het fijnst vond ik dat we in kleine groepen verdeeld werden en trainingen kregen van externe professionals. Hierdoor kon iedereen één op één adequate begeleiding krijgen. Nog een voordeel hiervan vond ik dat je netwerk niet alleen met de leraren uitbreidt, maar ook met deze professionals van wie we training kregen. De wereld is klein, wie weet kan je in de toekomst elkaars collega worden ;).
Bovendien was het heel erg leerzaam om met studenten van totaal andere opleidingen bij elkaar in de klas te zitten. Je zou het haast niet denken maar, dankzij mijn medestudenten heb ik geleerd om vanuit andere perspectieven van hun beroep te kijken. Ik heb geleerd om vanuit andere invalshoeken te beredeneren, dan dat ik op mijn eigen opleiding doe. Ik heb het gevoel dat ik een paar opleidingen ‘’rijker’’ ben geworden. Het gevoel alsof ik een level verder ben gekomen tijdens mijn studie. Terwijl ik dit gaandeweg typ, merk ik dat ik onbewust toch meer kennis heb vergaard, dan dat ik heb gedacht. Daar word ik blij van .

Niet te vergeten dat Rotterdam een lekker drukke stad is. Ik kom niet uit een grote stad, dus dan valt het een en ander op zoals: trams en metro’s. Ik heb in ieder geval ‘’geproefd’’ hoe het leven in een drukke stad is en daar heb ik geen spijt van.
Een leuke ervaring die ik heb meegemaakt was in de kantine van Hogeschool Rotterdam. Ik kocht een verse koek en vroeg aan de caissière wat voor soort koek het was. De caissière zei alsof het vanzelfsprekend was: ‘’Het is van Koekela’’. Terwijl ik vol met vraagtekens de caissière aankeek, dacht ik: blijkbaar hoor ik Koekela te kennen, doe alsof je het weet. In de klas nagevraagd te hebben bleek het dus een bekende patisserie te zijn die daar iedereen kent. Weer wat geleerd!
Een ervaring die ik niet zal vergeten.

Terug naar het overzicht