Kies op maat

Inloggen Menu

Blog Jasmijn Goedhart

Van snotstudent naar schouderklopjes

Na een aantal jaar etteren, vervelen en heel enthousiast deelnemen aan het Bredase studentenleven had ik eindelijk mijn draai gevonden binnen de opleiding Integrale Veiligheid (tegenwoordig Integrale Veiligheidskunde) aan Avans in Breda. Ja, deze studie was wat ik wilde en dit was waar mijn volledige interesse lag, maar er was een enkel gemis…. verdieping.

Die verdieping vond ik in de minor veiligheid en crisisbeheersing aan de Politieacademie in Apeldoorn. Door bepaalde omstandigheden (lees de eerste zin van deze blog) moest ik een nogal omslachtige constructie maken. Ik ging zowel afstuderen in Breda, als een minor volgen in Apeldoorn. Dit betekende dagen maken van een uur of 12, geen weekenden en zo’n zes uur per dag reizen met het openbaar vervoer wanneer ik in Apeldoorn moest zijn. Ja, ik leek wel gek als ik teruglees wat ik mezelf heb aangedaan. Maar dit was het meest te gekke halfjaar uit mijn leven.

Door de minor op de Politieacademie vond ik eindelijk de verdieping waar ik behoefte aan had en daarnaast sloot hij op verschillende vlakken aan op mijn afstudeeropdracht. Ik werd geleefd, maar het vertrouwen in mijzelf groeide met de dag. Tijdens dit halfjaar kreeg ik een beeld van wat ik na mijn studie wilde gaan doen en wilde bereiken. Dit beeld werd met de dag realistischer en daarmee groeide ook mijn hoop dat het allemaal zou lukken, want dat was meteen ook de keerzijde natuurlijk.

Leuk die omslachtige constructie, maar ik moest nog wel aan iedereen en vooral aan mezelf bewijzen dat ik zowel mijn scriptie als minor positief af zou ronden. Leraren hadden me voor gek verklaard en stonden niet allemaal (of helemaal niet) achter mijn keuze. Ik zou me teveel op mijn schouders hebben gehaald. Dit was natuurlijk ook wel zo, maar mijn drang om het goed af te sluiten was zo groot dat het me gelukt is.

Mijn afstudeerscriptie en mijn minor heb ik beide gehaald. De schouderklopjes heb ik mezelf de afgelopen maanden pas gegeven, toen ik in mijn uniform rondliep voor mijn nieuwe werkgever. Nog geen week nadat ik mijn diploma in ontvangst had genomen, kreeg ik na mijn eerste sollicitatiegesprek HET telefoontje. Jasmijn, mag ik je van harte feliciteren met je baan bij de Brandweer en wanneer kun je beginnen!?


Jasmijn Goedhart

Terug naar het overzicht