Kies op maat

Inloggen Menu

Blog Julia Nelis

Van Noord-Holland naar Noord-Brabant

Van Hogeschool Leiden naar Avans Hogeschool s’- Hertogenbosch

Van in je schulp naar uit je schulp!

Hi, mijn naam is Julia Nelis, ik ben 21 jaar en woon in buurt van Haarlem, Noord Holland.                     
Ik zit momenteel in het vierde en laatste jaar van de opleiding Human Resource Management, maar vorig jaar rond deze tijd stond ik voor de keuze om een minor te bepalen. De minoren die op mijn eigen onderwijsinstelling werden aangeboden spraken mij niet heel erg aan en daarnaast was mijn motivatie voor het afronden van de opleiding in deze periode erg laag. Ik werd getipt om eens een kijkje op kiesopmaat.nl te nemen, wat ik vervolgens besloot te doen. Op de website Kies Op Maat wordt het landelijke aanbod minoren gepresenteerd waardoor je als student opeens veel meer keuzes in aanbod krijgt. Naast deze hoeveelheid keuzes, besef je je ook dat het volgen van een minor op een andere onderwijsinstelling mogelijk is. Dit opende voor mij een aantal deuren. Tijdens mijn studie heb ik altijd thuis gewoond maar voor een periode in een studentenhuis wonen was voor mij een lang gekoesterde droom. Hoe gaaf zou het zijn als ik voor 5 maanden naar een andere stad kon verhuizen?!

Op kiesopmaat.nl kwam ik onder andere de minor Recruitment tegen die werd aangeboden op Avans Hogeschool in s’- Hertogenbosch. De beschrijving van de minor sprak mij enorm aan en ik was nieuwsgierig naar het vakgebied vanwege het feit dat ik gedurende mijn opleiding weinig Recruitmentvakken heb gekregen en ik mij hierin graag wilde specialiseren.     
                           
Al snel besefte ik dat s’- Hertogenbosch voor mij als Noord-Hollandse niet bepaald om de hoek was, wat maakte dat ik voor de keuze stond om op kamers te gaan. Normaal gesproken houd ik ervan om nogal in mijn comfortzone te zitten, maar door deze ontzettend gave kans werd ik gedwongen om even helemaal out of the box te gaan. Ik voelde aan dat ik dit écht heel graag wilde, dit moest ik doen!

Nu bijna een jaar later kan ik niet anders zeggen dat dit een van de betere beslissingen van mijn leven is geweest. Wát heb ik namelijk een toptijd gehad daar! Naast het ontdekken van het echte studentenleven heb ik veel nieuwe vrienden en vriendinnen gemaakt en kennis genomen van een andere onderwijsinstelling en stad. De nieuwe school en daarmee nieuwe ervaringen hebben mij een heleboel energie en frisse motivatie gegeven. Daarnaast heb ik ontdekt dat mijn passie van het HRM vakgebied écht op recruitmentgebied is, wat ik nooit had gedacht voordat ik aan deze minor begon. Ook heeft deze periode mij een hoop zelfstandigheid gebracht. Zo werd ik uit mijn vertrouwde omgeving gehaald en stond ik er in Den Bosch opeens even helemaal zelf voor. Zelf boodschappen doen, koken, opruimen, de was en schoonmaken was in het begin echt even wennen maar uiteindelijk heeft het mij een stuk zelfstandiger gemaakt.

Voor iedereen die twijfelt om een minor aan een andere onderwijsinstelling te volgen: ik zeg DOEN! Deze geweldige tijd had ik voor geen goud willen missen!

Dus waar wacht je langer op? KOM uit je comfortzone!

Liefs Julia

 

Terug naar het overzicht