Kies op maat

Inloggen Menu

Blog Leona Booij

KOM ook!!

26 januari 2016
Het is middenin de hectiek van mijn jaarstage en er spookt een gedachte door mijn hoofd. Deze gedachte brengt me regelrecht naar het overzicht met minors binnen mijn hogeschool. Helaas, ik word er niet koud of warm van en dat is naar mijn mening een slecht teken! Ik kan toch niet een minor kiezen waar ik eigenlijk geen motivatie voor op kan brengen? Oh wacht… mijn oog valt op een stukje in de studiegids waarin verwezen wordt naar Kies Op Maat. Het begint bij mij te kriebelen; misschien is hier wel de uitdaging te vinden waar ik naar op zoek ben!

21 maart 2016
Op mijn laptop staan meerdere tabbladen open en op mijn bureau liggen wat papieren. Wat ik aan het doen ben? De examencommissie overtuigen van mijn keuze voor vier minors die ik aan de CHE wil gaan volgen. In de mooiste volzinnen formuleer ik mijn motivatie en dat heeft effect, want niet veel later krijg ik toestemming. Vanaf dan vertel ik aan iedereen, ook die het misschien niet horen wil; volgend jaar ga ik een halfjaar in Ede studeren!

12 juni 2016
•    Toestemming examencommissie… check!
•    Papierwerk CHE ingevuld… check!
•    Kamer geregeld… check!
•    Woonsituatie DUO gewijzigd… check!

Alles is geregeld. Nu nog de laatste loodjes van jaar 3 en dan op naar de zomervakantie. Lekker genieten van mijn vrije tijd!

1 september 2016
Daar ga ik dan; week 1 van mijn uitdaging. Natuurlijk, Ede is niet het einde van de wereld, maar voor mij voelt het wel een klein beetje zo. Stel je je even voor, een andere hogeschool, dat betekent uiteraard andere klasgenoten
en andere leraren. Dat was uitdaging nummer één. Daarnaast ga ik dus ook nog eens op kamers en voor een studente die tot dan toe nog altijd thuis woonde, is dat een redelijke happening.
Kortom, uitdaging nummer twee. Maar ik heb er enorm veel zin in, dus ik laat het met veel enthousiasme op me af komen!

 

10 november 2016
Je zou denken dat het hele avontuur me vies zou tegen kunnen vallen. Dat ik na een paar weken met lood in mijn schoenen en een illusie armer terug was gekeerd naar mijn eigen hogeschool. Maar niets is minder waar! Ik voel me helemaal op mijn plek op school en de tijd is voorbij gevlogen. Mijn huisgenootjes zijn ook nog een super lief en samen hebben we de leukste tijd. Op dit moment ben ik bezig met het afronden van blok 1 waarin ik de minors ‘Aanpak Mensenhandel’ en ‘Gezinnen in Verandering’ volgde. Individuele opdrachten, maar ook groepsopdrachten zorgen voor de nodige verdieping. De andere omgeving, de andere manier van lesgeven, de andere klasgenoten, alles zorgt ervoor dat ik gemotiveerd ben om voor school aan de slag te gaan! Even later heb ik dan ook beide minors met zeer goed resultaat afgesloten.

31 december 2016
Wow, wat een jaar was 2016! Zoveel beleeft en meegemaakt…
In mijn gedachten kijk ik terug; mijn jaarstage en daarmee jaar drie van de opleiding succesvol afgerond, zomervakantie gevierd met mijn vriendinnen in Kroatië, leuke tijden beleeft met mijn lieve vriend én het grote avontuur in Ede! Nog maar één maand te gaan en dan zit dat er trouwens alweer op. Dan keer ik terug naar mijn roots en is het avontuur voorbij. De harde werkelijkheid begint dan weer. Nou, vooruit nu ben ik wel te melodramatisch voor de laatste dag van het jaar. En terwijl het vuurwerk om me heen losbarst, neem ik me voor om die laatste weken ervoor te gaan en nog even goed te knallen!

23 januari 2017
Verslagen zijn zo goed als ingeleverd, nog één toets te gaan en dan heb ik ook de laatste twee minors, ‘Aanpak Huiselijk Geweld’ en ‘Christelijke Professionals en Islam’, afgerond. Als ik de resultaten binnenkort te horen krijg, dan verwacht ik dat deze positief zijn en daarmee is mijn status van KOM-student officieel tot een einde gekomen. Ga jij mijn stokje overnemen volgend jaar en zo kennis buiten de deur binnen slepen? Jij bent immers zelf diegene die je eigen leerproces sturing kan geven en je kunt de keuze maken om ook door middel van KOM hét verschil te maken!

Terug naar het overzicht