Kies op maat

Inloggen Menu

Blog Maddeleen Hop

Als je in de hoofdstad van Nederland studeeert, denk je al snel dat je daar het beste zit. Toen ik op zoek ging naar een minor kwam ik dus al snel uit bij een minor van de HvA. Helaas werd de minor niet aangeboden in de periode dat ik er één moest volgen. Ik besloot mijn minor en stage te wisselen zodat ik de minor wel zou kunnen volgen. Toen ik na een aantal weken om 09:00 stipt klaar zat om mij in te schrijven voor de minor (en dat is nog stressvoller dan kaartjes kopen voor Lowlands), was hij opeens weg uit het aanbod. Er waren in het verleden niet genoeg aanmeldingen geweest voor de minor dus was er helaas besloten om hem niet door te laten gaan.

Ik baalde en moest snel op zoek naar een andere optie. Gelukkig kwam ik al snel op de site van Kies Op Maat terecht en las ik hier hoe gemakkelijk je een minor aan een andere hogeschool kan volgen. Ik las informatie over de minor Brandmanagement in Arnhem en was gelijk enthousiast. Ik downloadde de leerovereenkomst en stuurde hem naar de examencommissie van mijn opleiding. Deze werd goedgekeurd en ik mocht me inschrijven voor de minor. De minor is alleen zo populair, dat ik een motivatiegesprek moest voeren met een docent om geplaatst te worden.

Enthousiast bereidde ik mij voor en mijn motivatiegesprek ging goed. Althans dat dacht ik, tot ik de uitslag kreeg. Er waren zes plekken voor externe studenten die de minor wilden volgen en daar hoorde ik helaas niet bij. Dit was voor mij eigenlijk alleen nog maar een grotere stimulans om de docenten die mij niet hadden gekozen, ervan te overtuigen dat ik de minor wel moest volgen. Ik stuurde een mail waarin ik uitlegde hoe graag ik het wilde en dat had succes. Ik werd bovenaan de wachtlijst gezet. Na een aantal weken kreeg ik een mailtje, iemand had zich afgemeld en daardoor was ik geplaatst voor de minor!

Tijdens het motivatiegesprek was mij al duidelijk gemaakt dat dit niet zomaar een minor was. Ik zou mij helemaal moeten inzetten en tijd voor baantjes en andere hobby’s zou er even niet zijn. De docenten hadden hoge verwachtingen van ons. Ze zagen ons niet als studenten maar als toekomstig professionals. Deze manier van omgang tussen docenten en studenten motiveerde mij eigenlijk alleen nog maar meer. Je kon de docenten altijd aanschieten voor een goede discussie en tijdens een tentamen mochten we gewoon naast elkaar zitten omdat de docenten ons vertrouwden. Met mijn projectgroepje deed ik een uitgebreid onderzoek voor Oxfam Novib, ik zag ze op een geven moment zelfs nog meer dan mijn vriendje. Bij de minor hoorde ook een reisje naar Berlijn en een studiebootcamp van twee dagen. Ik ben enorm blij dat ik de minor heb gevolgd. Afgelopen halfjaar heb ik veel geleerd, ik ben beter geworden in presenteren, onderzoek doen en in het werken met Adobe. Ik weet zeker dat ik nu goed ben voorbereid op het schrijven van mijn scriptie.

Terug naar het overzicht