Kies op maat

Inloggen Menu

Blog Marlies Eikenaar

Waar moet wil ik heen…

Shit, de deuren van de bus gaan dicht. Ik ben te laat uit de bus gestapt en heb geen idee waar ik heen moet. Bij enkele andere studenten in de bus zie ik dezelfde paniek in hun ogen. Het is februari en net als ik zijn heel veel andere studenten begonnen aan een minor aan een andere hogeschool. Ik word gered door een jongen uit de bus die zegt: ‘je kan er ook de allerlaatste bushalte uit.’ De bus stroomt leeg en ik krijg een ongemakkelijk gevoel, zit ik wel goed? Dan doemt het rode gebouw van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen zich voor mij op. Gelukkig, gearriveerd!

Het ongemakkelijke gevoel van het onbekende treed de weken daarna nog vaak op. Waar zijn de wc’s, hoe heet die docent, hoe werkt dit rooster, waar moet ik überhaupt naar toe en waarom ben ik hier ook al weer aan begonnen?! Inmiddels kan ik zeggen dat het volgen van een minor op een andere onderwijsinstelling een verrijking is geweest voor mijn studie en persoonlijke ontwikkeling. Je bouwt een groter netwerk op en leert mensen kennen die je anders niet zou hebben ontmoet, maakt kennis met een andere leeromgeving en neemt nieuwe kennis mee naar je eigen onderwijsinstelling. 

Met mijn minor heb ik me gespecialiseerd binnen mijn eigen vakgebied, maar het geeft je ook de kans om je kennis te verbreden. Kies op maat heeft mij geholpen met de keuze van mijn minor, waardoor ik richting heb kunnen geven aan mijn eigen leertraject. Het aanbod van minors is gigantisch en ze staan allemaal op Kies op maat weergegeven zodat je niet alle sites van verschillende onderwijsinstellingen hoeft te bekijken. Door zoekwoorden in te voeren kun de minors bekijken die aan jou voorkeuren voldoen. Daarnaast staat op de site overzichtelijk wat de minor inhoud, welke leerdoelen er aan verbonden zijn en welke toelatingseisen er gelden. Als je eenmaal een minor hebt gekozen kun je je via kiesopmaat aanmelden en wordt je inschrijving geregeld. Super makkelijk dus!

Als je eigen hogeschool of universiteit niet de minor aanbied waar jij je graag in wil verdiepen of verbreden, kan ik je zeker aanraden om via kies op maat te bekijken welke onderwijsinstelling dit wel doen. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat het maken van nieuwe vrienden, een onderwijsprogramma volgen waarin je jezelf onderscheid en het doormaken van een grote professionele en persoonlijke ontwikkeling doordat je op een andere manier feedback krijgt, ruimschoots opwoog tegen dat ‘ongemakkelijke gevoel’ en de vertragingen door de NS.

Durf uit je comfortzone te stappen en pluk daar de vruchten van!

Liefs Marlies 

4de jaars student fysiotherapie aan Saxion hogeschool. Volgde de minor neurorevalidatie op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Terug naar het overzicht