Kies op maat

Inloggen Menu

Psychologie - Beïnvloeding en gedrag

“Dat het druk is met alle projecten staat buiten kijf, maar het is geen moeite je daar toe te zetten. Je kan bedenken, ontwikkelen, schrijven, experimenteren, filmen etc. Je kan je creativiteit de vrije loop laten gaan. Dat maakt de minor tot een waar feestje! Het is smullen geblazen met de verschillende opdrachten.” Ydo Hoekstra, student Bedrijfseconomie

Ben jij nieuwsgierig naar krachtige beïnvloedingswapens en naar hoe je deze technieken zelf kunt toepassen? Wil jij je verdiepen in hoe je gedrag kan veranderen? Trekken onderwerpen als persoonlijk leiderschap en de invloed van media je? En ben jij in voor een eigen psychologisch experiment? Dan ben je van harte welkom bij de minor psychologie!

“De studenten in deze minor volgen verschillende opleidingen en komen van verschillende Hogescholen. Dat geeft een levendige en krachtige dynamiek!” Anneke Augusteijn, sociaal psycholoog, docent minor Psychologie

 

Leerdoelen

Psychologie is de wetenschap die het voelen, denken en doen van de mens bestudeert. Tijdens deze minor leer je hoe je de kennis binnen de (sociale) psychologie kunt toepassen in organisaties. De vakken persoonlijk leiderschap, social influence, mediapsychologie, gedragsbeïnvloeding en psychologisch experiment staan in dit semester centraal.

Aanvullende informatie

Verplichte contacturen 15 - 20 per week

Ingangseisen

Derde- of vierdejaars hbo-studenten met interesse in een gedragswetenschap. Het is handig als je een basisvak Psychologie hebt gevolgd, maar niet noodzakelijk.

Toetsing

Een persuasive file, een praktijkinterventie,

een experiment, een vrije opdracht naar keus,

een tentamen, een media-analyse

en een persoonlijk leiderschap-portfolio.

Rooster

De lesuren zijn verdeeld over drie of vier lesdagen. Er zijn geen vaste lesdagen. Het rooster is enkele weken voor aanvang bekend.