Kies op maat

Inloggen Menu

Certified Ethical Hacking

Certified Ethical Hacking.

  • Footprinting & reconnaissance, scanning networks, enumeration, system hacking, malware, sniffing, social engineering, denial of service, session hijacking, hacking webservers, hacking web applications, sql injection, hacking wireless networks, hacking mobile platforms, evading IDS, firewalls & honeypots, buffer overflows, cryptography, penetration testing.

Leerdoelen

Studenten opleiding tot certified ethical hackers, gecertificeerd door EC-Council.

Aanvullende informatie

Nederlands en Engels.

De laatste jaren is het steeds vaker in het nieuws: incidenten op het gebied van cyber security. Grootschalige cyberaanvallen die in meer dan 150 landen computers besmetten met zogenoemde ransomware waarmee grote internationale bedrijven afgeperst worden. Wil jij in staat zijn om bedrijven te helpen zich te wapenen tegen deze aanvallen? In de minor Certified Ethical Hacking (CEH) leer je hoe je een (bedrijfs)netwerk en/of systeem kunt hacken, met als doel leren hoe je het veilig kunt maken. CEH is een uitgebreid studie- en certificeringsprogramma dat zich bezighoudt met de nieuwste beveiligingsdrempels, geavanceerde aanvalstactieken en praktische real-time demonstraties. Studenten leren hoe de perimeterverdediging werkt en gaan dan verder met het scannen en aanvallen van netwerken. Daarna leer je om indringers tegen te houden en welke stappen je moet volgen om een systeem te beveiligen. Bedrijven zijn dringend op zoek naar goed opgeleide ethical hackers, dus banen liggen voor het oprapen na je studie!

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je Kies op Maat studie aan NHL Stenden Hogeschool, worden er vooraf twee introductiedagen georganiseerd. Tijdens deze twee dagen –in samenwerking met de exchange incoming students - krijg je algemene informatie over je studie aan NHL Stenden, een rondleiding door het gebouw,  is er een “meet and greet” met de docenten en een introductie van de ICT-faciliteiten. Tevens geven we een introductie en training van het studiesysteem van NHL Stenden: Problem based learning. Deze laatste activiteiten zijn van groot belang voor een succesvolle studie aan Stenden, reden waarom we ervan uitgaan dat je hier als KOM student ook aan deelneemt.

Ingangseisen

HBO studenten van leerjaar 3 en 4.

  • Informatica
  • Technische informatica
  • ICT
  • Overige opleidingen uit het Domein Applied Science zijn ook welkom, mits in hun curriculum voldoende voorkennis van Informatica is behandeld.

Toetsing

Digitaal tentamen.