Kies op maat

Inloggen Menu

Sales & Accountmanagement

Ben je commercieel ingesteld en vind je persoonlijke omgang met individuele klanten een uitdaging? Ben je klantgericht, of wil je dat graag worden en zie je in elk probleem een kans? Dan kom je in de minor Sales & Accountmanagement helemaal tot je recht! 

Als sales- of accountmanager ga je goed voorbereid met een doordacht en cijfermatig onderbouwd plan naar een (potentiële) grote klant. Je hebt een flinke dosis doorzettingsvermogen, tact en gevoel voor etiquette en (sociale) verhoudingen. Je hebt goed achterhaald wat de achterliggende behoeften en belangen van deze klant zijn en je komt met oplossingen die de klant verder brengen. 

Inhoud van de minor

Je krijgt inzicht in strategisch en tactisch inkoopmanagement, de plaats van Sales in een organisatie, leveranciers- en klantmanagement, portfoliomanagement, salesplanning en verschillende vormen van verkoop. 

Naast dit stevige theoretische kader, besteden we veel aandacht aan praktische vaardigheden, zoals het opstellen van een goede offerte, het voeren van effectieve klantgesprekken en verbale- en non-verbale communicatievaardigheden. Ook coachingsvaardigheden en social selling komen ruimschoots aan bod.  

Deze minor is erop gericht om je plezier in het salesvak in de volle breedte te stimuleren. Wanneer je deze minor met goed gevolg hebt afgerond, kom je behalve 30 EC’s ook in het bezit van het SMA-B1 certificaat Senior Sales Professional.

Leerdoelen

Opzet van de minor
  1. Consultancy opdracht (9 EC)
    • In – en Verkoopanalyse 
    • Key accountplan
    • Eindassessment over consultancy-opdrachten 
  2. Social Selling & Thought Leadership (3 EC)
  3. Salesmanagement & Coaching (3EC) 
  4. Theorie tentamen (9 EC) 
  5. Salesvaardigheden (3 EC)
  6. Acquisitie (3 EC) 

Ingangseisen

Aanbevolen voorkennis en bijzonderheden

Studenten Commerciële Economie met affiniteit op het gebied van salesmanagement, accountmanagement en inkoopmanagement.

Doe je een andere opleiding dan Commerciële Economie dan kun je mogelijk toch instromen middels een intakegesprek (aantoonbare voorkennis). 

Interesse: salesmanagement, accountmanagement en inkoopmanagement

Deze minor wordt aangeboden door de opleiding Commerciële Economie.

Toetsing

Je wordt getoetst aan de hand van een schriftelijke toets, uitgevoerde opdrachten, participatie, inbreng en jouw toegevoegde waarde, te beoordelen door (gast)docenten. Verder is er een aantal assessments waar vooral je praktische vaardigheden en je attitude worden beoordeeld.