Kies op maat

Inloggen Menu

Ondernemen, Business Consultant

De toegevoegde waarde van een student in de rol van een bedrijfsadviseur. Hoewel je het gevoel kunt hebben dat je nog niet zoveel weet, heb je inmiddels tijdens je studie veel kennis opgedaan en geleerd waar je de kennis kunt vinden. Veel bedrijven hebben behoefte aan jouw frisse blik op bestaande ondernemersuitdagingen. Veel dingen die voor jou logisch lijken, zijn voor ondernemers nieuw. Hiermee gaan we deze minor mee aan de slag.

Opzet van de minor

In totaal zijn er 15 EC te behalen tijdens dit moduul. Deze moduul is onderdeel van het semester New Economy Entrepreneurs, maar kan los gevolgd worden. Hij sluit aan op het moduul Ondernemen, future proof (Future Proof Entrepreneurs).

Leerdoelen

Inhoud van de minor

In deze minor ligt de focus op kennisverwerving door advisering van bestaande ondernemingen. Als student neem je de rol aan van bedrijfsadviseur, waarin je vanaf de zijlijn kijkt naar de verschillende vakgebieden waar een ondernemer mee te maken krijgt. Je wordt ondersteund door kennisspecialisten om te komen tot een goed advies naar je opdrachtgevers.

Een aantal van de topics die aan bod gaan komen zijn:

  • Marketing: webbased, social media marketing, affiliate marketing
  • Juridische zaken: algemene voorwaarden, overeenkomsten, merk- en patentrecht
  • Belastingzaken: loonbelasting, inkomstenbelasting, BTW
  • Administratie: van tuur naar stuur
  • Beleggen
  • Communicatie

In verschillende groepssamenstellingen brengen jullie een adviesrapport uit. De looptijd van de verschillende adviezen verschilt erg, wat de dynamiek in deze minor erg groot maakt. Je leert direct omgaan met de tijdsdruk die je als ondernemer en bedrijfsadviseur ook altijd ervaart. Time is always running out….

Ingangseisen

Toelatingseisen: Propedeuse is voorwaardelijk. Verder zijn alle studenten welkom die interesse hebben in ondernemerschap en hierin verder willen groeien. 

Deze minor wordt aangeboden door de opleiding Ondernemerschap & Retail Management (ORM)

Toetsing

De toetsing bestaat uit verschillende onderdelen (assessment, adviesrapporten).