Kies op maat

Inloggen Menu

Ondernemen, future proof (Future proof entrepreneurs)

The future starts right now……..

Wat komt er allemaal kijken bij de opstart en uitbouw van je eigen bedrijf?  En ben jij als ondernemer al “future proof”?

In deze minor gaan we aan de slag met alle aspecten die bij het ondernemerschap komt kijken, met aandacht voor betekenisvol ondernemen en de stappen die je hiervoor kunt zetten. Je maakt concrete bedrijfsplannen, gaat deze testen in de markt en onderzoekt de financiële haalbaarheid. Hierbij krijg je inspiratie van andere ondernemers en experts uit het werkveld die hun verhaal graag aan ons komen vertellenen.

Als jij wilt onderzoeken of ondernemen iets voor jou is, dan is deze minor geschikt voor jou!

Leerdoelen

Inhoud van de minor

Bij deze minor ga je aan de slag met opstarten van je eigen bedrijf, volledig future proof. Na een sessie Business Idea Generator heb je voldoende inspiratie om je bedrijfsidee te kiezen waarmee deze minor aan de slag gaat. De basis leggen we met het Business Model Canvas, waar we aandacht besteden aan je toegevoegde waarde in de markt. We staan hier ook stil bij je toegevoegde waarde in de betekeniseconomie, want hoe draagt je bedrijf bij aan een betere wereld.

In de volgende fase ontwikkelt je idee zich verder, je test deze in de markt, doet marktonderzoek en stelt het bij door nieuwe inzichten. Om voldoende ideeën te krijgen gaan we op bezoek bij andere ondernemers om te leren van hun ondernemersverhaal en komen er experts hun kennis met ons delen. Hiermee bouw je aan de uitbreiding van je netwerk.

Uiteindelijk staan we stil bij de financiële onderdelen die bij de start van een bedrijf komen kijken. Dit geeft je een totaal beeld hoe haalbaar je bedrijfsidee is. Dit geheel rond je af in een businessplan die je pitcht aan de groep.

Naast aandacht voor je bedrijfsidee staat je eigen ontwikkeling als ondernemer ook centraal. Kom erachter of je over alle capaciteiten beschikt die een ondernemer nodig heeft om succesvol te zijn. Zo kun je voor jezelf aan het einde van de minor antwoord geven op de vraag: ‘is ondernemen iets voor jou?’

Opzet van de minor

In totaal zijn er 15 EC te behalen tijdens dit moduul. Er is veel sprake van interactie met ondernemers en andere relevante experts, waarin wordt samengewerkt en veel werkbezoeken worden gepland.  

Ingangseisen

Aanbevolen voorkennis en bijzonderheden

Propedeuse is voorwaardelijk. Verder zijn alle studenten welkom die willen onderzoeken of ondernemerschap voor hun een optie is.  

Literatuur

Afhankelijk van de opdrachten.

Rooster

ma-vrij

Toetsing

Toetsing

Toetsing Ondernemingsplan, pitch, personal reflection, assessments