Kies op maat

Inloggen Menu

Ondernemen, future proof (Future proof entrepreneurs)

The future starts right now……..

Heb jij altijd al een ondernemersdroom gehad of ben je misschien al gestart als ondernemer maar heb je grotere dromen? Dan wordt het tijd om je plannen waar te maken. We gaan in deze minor aan de slag om het ondernemerschap verder vorm te geven. Dit doen we door inspirerende ondernemers te ontmoeten, aan de slag te gaan met verschillende actuele thema’s en direct de vertaalslag naar je eigen plannen te maken.

In totaal zijn er 15 EC te behalen tijdens dit moduul. Deze moduul sluit aan op het moduul Ondernemen, de bedrijfsadviseur (Business consultant). Deze moduul is onderdeel van het semester New Economy Entrepreneurs, maar kan los gevolgd worden.

Leerdoelen

Inhoud van de minor

Bij de start van de minor gaan we kijken naar de verschillende vormen van ondernemerschap die er zijn, welk type ondernemer word jij?

  • Selfmade entrepreneur
  • Business successor (bedrijfsopvolger)
  • Social entrepreneur
  • Intrapreneur

Vanuit deze verdeling gaan we aan de slag met het concretiseren van je Business Model Canvas (BMC), om deze na 3 weken geconcretiseerd te hebben. Vanaf de vierde week gaan we de verdieping maken met je plannen, vanuit je eigen ondernemersperspectief.

In deze minor werken we vanuit een aantal thema’s die je als ondernemer van de toekomst tegenkomt. Je kijkt hoe je deze thema’s voor je eigen plannen kunt gebruiken of hoe deze door andere ondernemers ingezet worden. Hierbij kun je denken aan:

  • Nieuw ondernemerschap via platforms
  • Duurzaam en betekenisvol ondernemen
  • Hoe haal je meer uit je netwerk
  • Financieel in control
  • Internationaal ondernemen

Meet & greet

We gaan binnen deze minor verschillende experts en ondernemers ontmoeten om je een goed beeld te geven van ondernemerschap. Dit zijn niet alleen succesverhalen, maar ook stukgelopen ondernemers met hun eigen verhaal, waarom de door hun gekozen product-markt combinatie niet aansloot bij het heersende tijdsbeeld.

Ingangseisen

Toelatingseisen: Propedeuse is voorwaardelijk. Verder zijn alle studenten welkom die interesse hebben in ondernemerschap en hierin verder willen groeien.

Deze minor wordt aangeboden in het Nederlands, per studiejaar 2023-2024 in het Engels.

Deze minor wordt aangeboden door de opleiding Ondernemerschap & Retail Management (ORM)

Literatuur

Afhankelijk van de opdrachten.

Rooster

ma-vrij

Toetsing

De toetsing bestaat uit verschillende onderdelen (assessment, pitch, plan).