Kies op maat

Inloggen Menu

Ondernemen, future proof (Future proof entrepreneurs)

The future starts right now……..

Als jij wilt onderzoeken of ondernemen iets voor jou is, dan is dit dé minor die je zoekt!

We gaan aan de slag met alles wat komt kijken bij het opzetten van een eigen bedrijf. We starten met het Sustainable Business Model Canvas, om de basis van het ondernemerschap neer te zetten, met aandacht voor het betekenisvol ondernemen. Want jij hebt als ondernemer te bieden?    

Je maakt concrete bedrijfsplannen, gaat deze testen in de markt en onderzoekt de financiële haalbaarheid. Hierbij krijg je inspiratie van andere ondernemers en experts uit het werkveld die hun verhaal graag aan ons komen vertellenen.

Deze minor wordt aangeboden door de opleiding Ondernemerschap & Retail Management (ORM)

Inhoud van de minor

Bij deze minor ga je aan de slag met opstarten van je eigen bedrijf, volledig future proof. Na een sessie Business Idea Generator heb je voldoende inspiratie om je bedrijfsidee te kiezen waarmee deze minor aan de slag gaat. De basis leggen we met het Sustainable Business Model Canvas, waar we aandacht besteden aan je toegevoegde waarde in de markt. We staan hier ook stil bij je toegevoegde waarde in de betekeniseconomie, want hoe draagt je bedrijf bij aan een betere wereld, als betekenisvolle ondernemer.

In de volgende fase ontwikkelt je idee zich verder, je test deze in de markt, doet marktonderzoek en stelt het bij door nieuwe inzichten. Om voldoende ideeën te krijgen gaan we op bezoek bij andere ondernemers om te leren van hun ondernemersverhaal en komen er experts hun kennis met ons delen. Hiermee bouw je aan de uitbreiding van je netwerk.

Uiteindelijk staan we stil bij de financiële onderdelen die bij de start van een bedrijf komen kijken. Dit geeft je een totaal beeld hoe haalbaar je bedrijfsidee is. Dit geheel rond je af in een businessplan die je pitcht aan de groep.

Naast aandacht voor je bedrijfsidee staat je eigen ontwikkeling als ondernemer ook centraal. Kom erachter of je over alle capaciteiten beschikt die een ondernemer nodig heeft om succesvol te zijn. Zo kun je voor jezelf aan het einde van de minor antwoord geven op de vraag: of ondernemen iets voor jou is!

Leerdoelen

Opzet van de minor

In totaal zijn er 15 EC te behalen tijden deze minor. Er is veel interactie met andere ondernemers en andere student-ondernemers. We werken samen en netwerken. De leerdoelen zijn allemaal gericht om je inzicht te geven in het ondernemerschap. 

Ingangseisen

Aanbevolen voorkennis en bijzonderheden

Propedeuse is voorwaardelijk. Verder zijn alle studenten welkom die willen onderzoeken of ondernemerschap voor hun een optie is.  

Toetsing

De toetsing is middels een businesssplan met je persoonlijke groei als ondernemer, een pitch op de pitchmarkt en een eindassessment.