Kies op maat

Inloggen Menu

Premaster 1e graads Algemene Economie

Ben je een leraar in hart en nieren? En wil je in de toekomst lesgeven met een eerstegraadsbevoegdheid? In deze premaster volg je al tijdens je bachelor lerarenopleiding vakinhoudelijke en didactische onderdelen op masterniveau. Gedurende het schooljaar verzamel je 30 EC's. Hiermee rond je na je tweedegraadsopleiding de master sneller af.

  • Verdiep je in de vakdidactiek voor de bovenbouw havo/vwo.
  • Vergroot je kennis van het vak algemene economie.
  • Ontwikkel je als onderzoekend professional.

Inhoud van de minor
Tijdens de premaster verdiep je je in je vak en in de vakdidactiek voor de bovenbouw havo/vwo. Als je verwacht in de toekomst te willen gaan werken in het eerstegaads gebied, dan is het interessant om deze minor te volgen. Tijdens deze minor staan je rol als, vakinhoudelijke expert, vakdidacticus en als onderzoekend professional centraal.

Leerdoelen

De minor is opgebouwd uit zes verschillende leeruitkomsten. 
Hierbij speelt samenwerking tussen studenten een rol.    

Ingangseisen

Je moet bij je bachelor lerarenopleiding op schema liggen en op de vakinhoudelijke vakken gemiddeld minimaal een acht hebben gehaald.  De premaster van het betreffende vak is te volgen door studenten van de bachelor lerarenopleiding van hetzelfde vak. 

Literatuur

Rooster

  • De colleges van deze minor worden verzorgd op woensdagen tussen 13.45 en 20.30 uur aan de Eemsgolaan in Groningen. Tijdens de minor studeer je samen met studenten die werkzaam zijn in het onderwijs.

Toetsing

Toetsing bestaat uit kennistoetsen en/of opdrachten. Bij de talen kan een vaardigheidstoets gedaan moeten worden.