Kies op maat

Inloggen Menu

Online Marketing & Campagnemanagement

Wil jij de online marketing campagnes van een organisatie opzetten? Bepalen welke strategie ingezet moet worden en welke online kanalen het meest geschikt zijn? In deze minor kan dit. Je leert alles over onder andere Google Ads, Google Analytics en Social Media-advertenties. Je past jouw kennis van online marketing meteen toe in een echte opdracht voor een bedrijf dat hiervoor advertentiebudget beschikbaar stelt.
 

  • Verdiep je in de mogelijkheden van verschillende online marketingkanalen.
  • Ontwikkel online marketing campagnes.
  • Ontwerp gave dashboards om effecten van campagnes te meten.
  • Test en optimaliseer!
Inhoud van de minor

Hoe krijg ik als ondernemer meer klanten met behulp van online kanalen? Hoe kan ik online marketing zo optimaal mogelijk inzetten? Hoe kan ik dat blijvend goed organiseren en monitoren? Dit en andere soortgelijke vragen ga je beantwoorden in deze minor. Je start met het bepalen van de online marketing strategie en stelt daarvoor ook samen met de opdrachtgever de doelstellingen vast. Vervolgens bepaal je welke online kanalen geschikt zijn om deze doelstellingen te behalen. Je kan daarbij denken aan Instagram, Linkedin, Google Ads en displaycampagnes. Daarna ga je deze campagnes uitrollen en monitoren. Ook leer je om een dashboard in te richten zodat jij en de opdrachtgever goed inzichtelijk hebben wat de opbrengst van de investeringen is. Dit alles doe je onder supervisie van een externe online marketeer en ervaren vakdocenten.

Leerdoelen

Opzet van de minor

In de eerste paar weken word je ondergedompeld in de theorie en verschillende kenmerken van Online Marketing. Ook volg je gedurende de minor een tiental online cursussen bij onder andere Google, waarbij je ook certificaten kunt behalen. In deze minor zal minimaal één gastdocent vanuit het bedrijfsleven, zelf consultant op dit gebied, de meest recente kennis en toepassingen behandelen. 

Daarnaast is het uitvoeren van praktische opdrachten op dit gebied een groot deel van deze minor. Het project wordt volgens de stappen van DBE uitgevoerd. In overleg werk je hiervoor een dagdeel in de week op het kantoor van de opdrachtgever. Tijdens de uitvoering van de opdrachten (in kleine groepen) zullen de (gast)docenten meekijken om inhoudelijke feedback te kunnen geven. De student heeft hierbij de rol als consultant.

Deze minor wordt aangeboden door de opleiding Commerciële Economie.

Ingangseisen

Doelgroep

Deze minor is geschikt voor iedereen die interesse heeft in online marketing!

De minor wordt aangeboden door de bachelor Commerciële Economie. De inhoud sluit goed aan bij opleidingen als Communicatie & Multimedia Design, Creative Business, Leisure & Event Management, Bedrijfskunde en International Business. Affiniteit met online marketing is gewenst. 

Het is ten zeerste aan te raden het certificaat “Basisprincipes van online marketing” van de Google Digitale Werkplaats voorafgaand aan de minor te behalen. Het certificaat kan na afronding worden toegestuurd aan de minorcoördinator.

Toetsing

Toetsing vindt plaats middels een individueel portfolio assessment aan het einde van het semester.