Kies op maat

Inloggen Menu

Nieuwe economie ondernemers (New Economy Entrepreneurs)

Als dé ondernemersopleiding binnen NHL Stenden weten we als geen ander hoe snel de wereld verandert en dat er steeds meer van jou als ondernemer verwacht wordt.

In deze gecombineerde minor staan de verschillende facetten van het ondernemerschap centraal. We nemen je mee in de rol van de bedrijfsadviseur, waar je vanaf de zijlijn kijkt en analyseert hoe de ondernemer zijn bedrijf runt. Daarna maak je de vertaalslag naar je eigen ondernemersambities. Dit kan vanuit verschillende invalshoeken, maar altijd met passie voor ondernemen.

Inhoud van de minor

In de eerste fase van deze 30 EC minor ligt de focus op kennisverwerving door advisering van bestaande ondernemingen. Hierbij hebben we verschillende vakgebieden waar we ons op richten:

  • Marketing: webbased, social media marketing, affiliate marketing
  • Juridische zaken: algemene voorwaarden, overeenkomsten, merk- en patentrecht
  • Belastingzaken: loonbelasting, inkomstenbelasting, BTW
  • Administratie: van tuur naar stuur
  • Beleggen
  • Communicatie

Leerdoelen

Je leert in deze minor dat je als ondernemer mee moet kunnen praten met de verschillende specialisten die je om je heen verzamelt. Vanuit de adviseursrol kijk je naar verschillende ondernemers en geeft hun advies. Nu je weet wat er speelt bij de bestaande ondernemers, kun je dit gebruiken bij je eigen ondernemersconcept. Hier gaan we mee aan de slag in de tweede fase. Jouw eigen ondernemersdroom komt centraal te staan. Dit kan op verschillende manieren: 

  • Selfmade entrepreneur
  • Business successor (bedrijfsopvolger)
  • Social entrepreneur
  • Intrapreneur

Vanuit deze verdeling gaan we aan de slag met je Business Model Canvas (BMC), om deze na enige weken geconcretiseerd te hebben. Van hieruit maken we de verdieping, vanuit je eigen ondernemersperspectief. Je neemt je kennis en blik als bedrijfsadviseur hierin direct mee.

We willen je graag inspireren met verschillende ondernemers en experts die hun verhaal met jou willen delen.

Opzet van de minor

In totaal zijn er 30 EC te behalen tijdens dit moduul.

Deze minor bestaat uit twee onderdelen, van elk 10 weken. In elk onderdeel is 15 EC te halen. Deze onderdelen zijn ook los te volgen (Ondernemen, future proof en Ondernemen, de bedrijfsadviseur).

Ingangseisen

Aanbevolen voorkennis en bijzonderheden

Aanbevolen voorkennis: Propedeuse is voorwaardelijk. Verder zijn alle studenten welkom die interesse hebben in ondernemerschap en hierin verder willen groeien.

Deze minor wordt aangeboden door de opleiding Ondernemerschap & Retail Management (ORM).

Toetsing

De toetsing bestaat uit verschillende onderdelen (assessments, pitch, plan, adviesrapporten).