Kies op maat

Inloggen Menu

Nieuwe economie ondernemers (New Economy Entrepreneurs)

Als dé ondernemersopleiding binnen NHL Stenden weten we dat er steeds meer van ondernemers gevraagd wordt. We nemen je graag mee in deze snel veranderende wereld van het ondernemerschap. In deze minor staan verschillende facetten centraal die je binnen het ondernemerschap tegenkomt. Je kijkt mee met andere ondernemers en helpt oplossingen te vinden voor ondernemersvraagstukken die bij hun leven. Daarnaast maak je de vertaalslag naar je eigen ondernemersambities. Je werkt aan je eigen plan en ontdekt hoe leuk het ondernemen voor jou kan zijn!

Inhoud van de minor

In deze minor komt de diversiteit van het ondernemen aan bod. Je gaat de volledige periode aan de slag met je eigen ondernemersplannen en -ambities. We dagen je uit om out of the box te denken en creatieve bedrijfsideeën te gaan onderzoeken. We nemen het Sustainable Business Model Canvas (SBMC) als uitgangspunt, waarin je ook vanuit het betekenisvol ondernemen leert ontdekken welke rol jij als ondernemer in deze wereld hebt. 

Naast je eigen ondernemersplannen werken we ook aan cases en vraagstukken die ondernemers tegenkomen. Hierin focussen we ons op verschillende vakgebieden, zoals juridische zaken, belastingen, communicatie en marketing en de financiële administratie.

We willen je in deze minor graag inspireren met verschillende ondernemers en experts die hun verhaal met jou willen delen. Daarom hebben we verschillende gastsprekers en gaan we op bedrijfsbezoeken.  Hierdoor krijg je zelf een goed inzicht of ondernemen echt iets voor jou is!

Deze minor wordt aangeboden door de opleiding Ondernemerschap & Retail Management (ORM).

Leerdoelen

In totaal zijn er 30 EC te behalen tijdens dit moduul. De leerdoelen zijn gericht op de verschillende vakgebieden die komen kijken bij het ondernemerschap. Er is geen specifieke voorkennis vereist en ook is het niet nodig al een bedrijfsidee te hebben. Wanneer je al aan het ondernemen bent, is deze minor geschikt om je bedrijf verder uit te bouwen.

Ingangseisen

Aanbevolen voorkennis en bijzonderheden

Propedeuse is voorwaardelijk. Verder zijn alle studenten welkom die interesse hebben in ondernemerschap en hierin verder willen groeien. 

Deze minor wordt aangeboden door de opleiding Ondernemerschap & Retail Management (ORM)

De minor wordt gegeven in het Nederlands. 

Toetsing

De toetsing bestaat uit verschillende onderdelen (assessments, pitch, buisnessplan en adviesrapporten).

Aanvullende informatie

De minor wordt gegeven in het Nederlands.